Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 25 september 2013 Hogeschool Inholland organiseert wederom bedrijvendag op vrijdag 13 december 2013 in Alkmaar

In 2013 organiseren de HBO-opleidingen Civiele Techniek, Bouwkunde en Bouwmanagement en Vastgoed (BBE) wederom een bedrijvendag.

Deze bedrijvendag is voor de ruim 300 Inholland-studenten van BBE een belangrijke voorbereiding op het vinden van een stageplaats, afstudeerproject en een baan. Studenten bouwen op deze dag een netwerk op, laten hun CV / sollicitatiebrief checken en kunnen interessante workshops volgen. Ook maken zij kennis met verschillende bedrijven en de vele uitdagende projecten en functies die deze bedrijven aanbieden!

Nieuw dit jaar is dat wij ook de bedrijven een leerzame dag willen bieden en dat doen we door deze dag het thema “Ketenintegratie” te geven. Uw bedrijf kan hier invulling aan geven door het verzorgen van één of meerdere workshops en door met uw stand aanwezig te zijn op de beursvloer in de Rabobankzaal.

Heeft u concrete stage- of afstudeerplaatsen, of vacatures, neem dan de geprinte tekst in voldoende exemplaren mee, zodat studenten deze kunnen meenemen . Ook foldermateriaal over uw bedrijf en de projecten waar uw bedrijf aan werkt zijn zinvol om mee te nemen.

Deze dag vindt plaats op vrijdag 13 december 2013 in de Rabobankzaal van Inholland te Alkmaar, Bergerweg 200, van 10.00 tot 15.00.

Op donderdag 12 december heeft u de mogelijkheid om uw stand in de Rabobankzaal op te bouwen. U kunt daartoe parkeren op het met steenslag verharde parkeerterrein achter de Rabobankzaal. Via de openslaande deuren van de Rabobankzaal kunt u uw stand naar binnen vervoeren. Meldt u zich bij aankomst bij de Servicedesk dan zorgen zij voor hulp en aanwijzingen bij het opbouwen.

Wij zorgen voor de catering (ook lunch en borrel), stroom, internet en andere voorzieningen, geef eventuele voorzieningen tijdig per e-mail aan ons door, u kunt daartoe mailen met . Belangrijk is dat u op 13 december 2013 om 10.00 aanwezig bent.

In de Rabobankzaal zullen stands en medewerkers aanwezig zijn van o.a. Dura Vermeer, HB Advies, GP Groot, K. Dekker BV, Royal Haskoning, Witteveen en Bos, KWS, Volker Wessels en vele anderen.

Middels inspirerende workshops (parallelsessies) en speeddates zult u op deze dag actief in contact komen met de studenten. De speeddates en parallelsessies vinden plaats in leslokalen, waarvan u op de dag zelf een rooster ontvangt.

Inholland zorgt voor de bedrijven die een workshop verzorgen voor een lokaal met beamer, laptop, scherm, stiften, flip over etc. Neemt u uw workshop/presentatie op een USB stick mee, dan zorgen wij voor de rest.

Voor de studenten die momenteel in hun stageperiode zitten is het maken van een verslag van de bedrijvendag verplicht. Verder nemen studenten deel aan een quiz, om hen zoveel mogelijk te activeren in gesprek te gaan met de aanwezige bedrijven. Als voorbereiding op de dag bereiden wij een quiz voor de studenten. Kunt u daartoe de volgende twee vragen en de bijbehorende antwoorden doorgeven zodat er een quiz kan worden samengesteld die de studenten stimuleert daadwerkelijk met uw bedrijf in gesprek te gaan? U mag deze mailen aan

  1. een ludieke vraag over bijvoorbeeld het meest aansprekende project van uw bedrijf, het project waar u het meest trots op bent, welke speciale expertise heeft uw bedrijf, hoeveel werknemers etc.
  2. een leerzame vraag over bijvoorbeeld wat voor uw bedrijf de ideale werknemer is, hoe een student zich het beste kan voorbereiden op een sollicitatie bij uw bedrijf , wat vindt uw bedrijf belangrijk aan bv houding, competenties, kennis, presentatie, voorkomen, CV van een sollicitant.

Het programma is in grote lijnen:

Het programma staat nog niet helemaal vast, we hopen dat jullie willen helpen er een leerzame invulling aan te geven, de zaalindeling zal bestaan uit stands en statafels, dus informeel, iedereen kan er tussendoor lopen en vrij in gesprek gaan. Na afloop is er vanaf 15.00 een netwerkborrel voor de bedrijven. Voor een lunch / broodje wordt gezorgd. (Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord, Hogeschool Inholland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl