Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 11 november 2013 Tres Hombres begint aan jubileumreis richting Caraïben

Het zeilende vrachtschip Tres Hombres heeft haar thuisbasis Museumhaven Willemsoord op 18 oktober 2013 verlaten om voor de vijfde keer een reis naar het Caraïbisch gebied te maken. De afgelopen weken is het schip hiervoor in Den Helder grondig opgeknapt.

Voordat aan de transatlantische oversteek zal worden begonnen, gaat de Tres Hombres eerst nog een lading chocolade naar Stavanger brengen. In de Noorse havenstad wordt vervolgens weer stokvis geladen die naar Portugal zal worden vervoerd. Hierna gaat de reis richting Caraïben. Als het schip daar is geladen met schoongeproduceerde streekproducten, waaronder rum en cacao, volgt de fair transport terugreis onder zeil naar West-Europa. Deze keer wordt voor het eerst ook Belem aangedaan.

De Tres Hombres is het enige transatlantische vrachtschip dat zonder motor vaart (fair transport). Mede dankzij sponsoring van mastdelen door de scheepstimmerbedrijven Piet Blaauw uit Stavoren en Johan Prins uit Workum werd de jaarlijkse opknapbeurt van de Tres Hombres op Museumhaven Willemsoord de grondigste tot nu toe. Onder leiding van experts hebben enkele tientallen vrijwilligers uit binnen- en buitenland het zeilschip weer in een topconditie gebracht. De Tres Hombres wordt in juni 2014 weer in Den Helder terugverwacht. (Bron: Stichting Nautische Monumenten Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl