Business Nieuws: 20 november 2013 NRG stelt 'return to service'-programma op (Petten)

NRG logoBron: NRG - NRG neemt haar nucleaire installaties tijdelijk en op een veilige en verantwoorde wijze buiten gebruik. Afhankelijk van de installatie kan deze situatie enkele maanden duren. De klanten en relaties van NRG waarvoor dit gevolgen heeft, worden van deze tijdelijke situatie op de hoogte gesteld.

Bij NRG zijn momenteel de Hoge Flux Reactor (HFR) en de Molybdeen Productiefaciliteit (MPF) niet in gebruik. Bij de HFR is dat een gevolg van een geconstateerde afwijking in een regelstaaf. De MPF is buiten bedrijf gesteld omdat er mogelijk een overschrijding is geconstateerd van de grenswaarde voor de hoeveelheid uranium in één van de afvaltanks van een productielijn. De toezichthouder is hierover door NRG geïnformeerd.

Om ongeplande uitval in de toekomst te voorkomen gaat NRG aanpassingen doorvoeren in de techniek, het veiligheidssysteem en in de organisatie. NRG neemt nu de tijd om de betrouwbaarheid van de levering weer te waarborgen.

Hiervoor wordt een 'return to service'-programma opgesteld. Er is geen sprake van een acuut veiligheidsprobleem bij NRG.

De dienstverlenende activiteiten die geen directe relatie hebben met de nucleaire faciliteiten lopen goed en zullen onveranderd worden voortgezet.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl