Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 19 december 2013 Van Dijk & Ruijgrok (VDR) uit Anna Paulowna genomineerd voor Ondernemer van het jaar

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Dinsdag 17 december 2013 zijn onze accountmanagers bedrijven met de taart richting Kruiswijk gereden om Edwin van Dijk te feliciteren met zijn nominatie. Het bedrijf is in oktober 1995 opgericht door zijn vader Wil van Dijk en mededirecteur Peter Ruijgrok. Zij zijn begonnen in Callantsoog. In de eerste jaren met het ontwerpen en bouwen van machines en materiaal voor de bloembollensector. Dit is langzamerhand uitgebreid naar andere sectoren. Ook gingen zij zich toeleggen op bouwen van goederenliften. Al gauw was het pand te klein in Callantsoog en is het bedrijf verplaatst naar Anna Paulowna. Waar zij inmiddels al 15 jaar zitten.

Overdracht

In januari 1996 trad Edwin toe tot de directie en inmiddels heeft Edwin van Dijk het bedrijf geheel overgenomen in 2011. Zijn vader Wil van Dijk was op een leeftijd (65) gekomen dat het mooi was geweest en de tijd rijp was, dat Edwin het bedrijf overnam. Er zijn toen ook gesprekken geweest met het andere directielid Peter Ruijgrok en deze stond open voor uitkopen uit het bedrijf.

Offshore

Toen de bloembollensector een aantal jaren terug sterk begon terug te lopen is Edwin verder gaan kijken welke mogelijkheden er waren. Inmiddels is hij een grote speler in de offshore-industrie. Zij verzorgen aan boord van deze offshore schepen inspectie-, reparatie-, onderhouds-, modificatie- en constructiewerk. Ook voor het Helderse trainingsinstituut DHTC hebben zij een speciale brandweerhelikopter gebouwd.

Banen

Doordat het bedrijf een nieuwe markt had aangeboord konden alle medewerkers hun baan behouden. Inmiddels werken er meer dan twintig mensen bij het bedrijf.

Verloop kennen zij niet. Wel gaf Edwin aan dat hij naar de toekomst best bezorgd is om jonge mensen binnen het bedrijf binnen te halen. Niet dat hij hier niet voor open staat, maar de mentaliteit van de jongere ( in het algemeen) is iets anders dan de oudere generatie. Zoals Edwin aangaf zijn oudste medewerker ( bijna 65) maakt de meeste uren. Wel staat Edwin altijd open voor nieuwe jonge medewerkers en is bereid om ze zelf op te leiden binnen het bedrijf. Als ze maar willen en geen problemen hebben met overuren maken en bij nacht en ontij te moeten werken.

Trots

Gelukkig kan Edwin van Dijk nog altijd op zijn vader Wil van Dijk rekenen. Op het moment dat wij hier aanwezig waren was zijn vader er ook en is apetrots op de nominatie. Vader Wil is blij dat hij iedere dag nog even naar het bedrijf toe kan gaan , daar hij in het verleden altijd gewerkt heeft en voor hobby's geen tijd had. Nu hij zoveel vrije tijd heeft zet hij dit graag in om bij klanten spullen op te halen als dit nodig is. Edwin blij en vader Wil blij.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl