Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 27 januari 2014 Girlsday op donderdag 24 april 2014 - Bedrijven, science centers, (onderzoeks-)instellingen en scholen kunnen zich nu aanmelden

Op donderdag 24 april 2014 vindt de landelijke Girlsday plaats! Een initiatief van VHTO - http://www.vhto.nl - om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met béta/techniek en ICT. Ze krijgen de kans een kijkje te nemen in de fascinerende wereld van bétawetenschap en technologie en ontmoeten (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken.

Tijdens deze dag nemen meisjes deel aan excursies en/of doe-activiteiten bij uiteenlopende (technische) bedrijven en instellingen of technische afdelingen door heel Nederland. Op een leuke, interactieve én beroepsgerichte manier maken de meisjes op deze dag kennis met béta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Waarom Girlsday?

Omdat meisjes in Nederland vaak geen goed beeld van béta/technische opleidingen en beroepen hebben. En vaak kennen zij geen rolmodellen die werken in deze sectoren. Dat is jammer, want zo sluiten zij een wereld uit die zij niet kennen.

Een wereld die zo veel mogelijkheden biedt. VHTO wil daarom dat jonge meisjes zich beter én breder oriénteren op hun toekomstige studiekeuze en streeft er naar de participatie van meisjes en vrouwen aan bétawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten.

Robots programmeren, zonnecellen testen, haaien ontleden, klokken lassen, DNA zichtbaar maken, apps ontwerpen, vliegtuigjes in elkaar zetten en cameraés bedienen: het gebeurt allemaal tijdens Girlsday op 24 april 2014!

Aanmelden

Bedrijven, science centers, (onderzoeks-)instellingen en scholen kunnen zich nu aanmelden voor Girlsday tot en met 31 maart 2014! Heeft uw school meivakantie op 24 april? Neem dan contact op met VHTO. (Bron: www.girlsday.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl