Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 13 februari 2014 Provincie Noord-Holland: €12 miljoen voor opknappen en verduurzamen bedrijventerreinen - Aanvragen van 2 april t/m 7 mei 2014

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De komende drie jaar investeert de provincie Noord-Holland opnieuw miljoenen in het opknappen en verduurzamen van bedrijventerreinen. In de periode 2014-2016 is er in totaal €10 miljoen beschikbaar voor investeringen in het herstructureren van bedrijfslocaties. Daarnaast is er in 2014 nog eens €2 miljoen extra om verouderde terreinen te verduurzamen.

De subsidieregeling 'herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen' (HIRB) geeft een impuls aan verouderde bedrijventerreinen.

Met de regeling van de provincie kunnen gemeenten de terreinen beter inrichten, veiliger maken en zorgen voor een betere bereikbaarheid. Tot en met 2016 stelt de provincie hier jaarlijks €3,4 miljoen voor beschikbaar.

Duurzaamheid

Dit jaar is er extra aandacht voor verduurzaming van bedrijventerreinen.

Gemeenten en ondernemers kunnen maximaal €200.000 euro subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen in de openbare ruimte of in de bedrijfspanden, zoals LED-verlichting, oplaadpunten voor elektrische auto's, het plaatsen van zonnepanelen of de isolatie van gebouwen.

Veel gerealiseerd

De afgelopen jaren zijn er tientallen projecten met steun van de provincie opgepakt en is een flinke slag gemaakt in de verbeteringen van diverse Noord-Hollandse terreinen. Daardoor kunnen bedrijven op deze terreinen beter functioneren en krijgen de panden een hogere vastgoedwaarde. Zo is onder meer subsidie verstrekt voor het aanpakken van bedrijventerrein De Liede in Haarlemmermeer, waarbij de openbare ruimte opnieuw wordt ingericht, de parkeercapaciteit vergroot en de brandveiligheid wordt verbeterd. Andere voorbeelden zijn de revitalisering van bedrijventerreinen Gooimeer-Zuid (Naarden), WFO Oost (Medemblik) en Huisweid in Schagen.

De regeling wordt op 2 april 2014 opengesteld. Gemeenten en ondernemers hebben dan tot en met 7 mei 2014 de tijd om een aanvraag voor subsidie bij de provincie indienen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl