Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 20 februari 2014 Minister Asscher: Chemische industrie en schilders kunnen aan de slag met sectorplan

rijksoverheid logo Bron: Rijksoverheid - De schilders en de procesindustrie kunnen aan de slag met hun sectorplan. Tot de procesindustrie behoren onder meer de chemische industrie, voedings- en genotmiddelenindustrie, en de productie van energie en afvalverwerking.

In het plan voor de schilders wordt in totaal zestien miljoen euro uitgetrokken en voor de procesindustrie ongeveer twintig miljoen euro. Minister Asscher legt daarvan 8 miljoen euro bij het schildersplan en 10 miljoen euro bij het plan van de procesindustrie.

Dat heeft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag bekend gemaakt. Het geld gaat voornamelijk naar (om)scholing van medewerkers en de begeleiding van ontslagen werknemers naar nieuw werk. Eerder zijn de bouw, de uitzendbranche en de kinderopvang aan de slag gegaan.

Door de crisis is er minder werk in de schildersbranche. De sector heeft last van vergrijzing en een forse daling van de instroom van jongeren in de opleidingen van deze sector. Men verwacht over ongeveer vier jaar een groeiend tekort aan werknemers. In het sectorplan Schilderen & Onderhoud en Afbouw is afgesproken:

Tot aan 2020 heeft de procesindustrie jaarlijks 3.453 vakmedewerkers op MBO niveau nodig. Er is een jaarlijks tekort ruim 2200 chemisch en procestechnische vakmensen. Ook op HBO en WO zijn nieuwe medewerkers nodig. In het sectorplan voor de Procesindustrie is afgesproken:

Minister Asscher heeft 600 miljoen euro uitgetrokken om de sectorplannen mede te financieren. In totaal zijn eind vorig jaar 35 plannen ingediend. De overige plannen worden nu beoordeeld en krijgen binnenkort duidelijkheid. Vanaf april 2014 kunnen weer nieuwe plannen worden ingediend.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl