Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 06 maart 2014 Hollands Kroon en Support en Co sluiten overeenkomst voor supermarkt 't Veld

Op dinsdag 4 maart 2014 heeft wethouder Jan Steven van Dijk een overeenkomst getekend met Support en Co, een supermarkt die in de nieuwe dorpsontmoetingsplek in 't Veld wordt gebouwd.

Support en Co is een buurtsuperconcept waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken. Wethouder Jan Steven van Dijk zei hierover: "De komst van een supermarkt en de aanmeldingen van de vele vrijwilligers zijn goede voorbeelden van de eigen kracht van inwoners en tonen aan dat met inzet veel bereikt kan worden. Het is niet de gemeente, maar de inwoners van 't Veld die de totstandkoming van de dorpsontmoetingsplek mogelijk hebben gemaakt".

Supermarkt komt weer terug in 't Veld

Nadat de supermarkt in 2010 uit het dorp verdween, is de dorpsraad 't Veld actief op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden voor een supermarkt. Dit werd gevonden in buurtsuperconcept Support en Co. In de supermarkt die in 't Veld gerealiseerd gaat worden zullen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag gaan. Bijvoorbeeld bij re-integratie activiteiten, mensen die weer aan de slag gaan na een burn-out, taalstage, resocialisatie, leerwerkpek en arbeidsgehandicapten. Daarnaast zijn er voor dit project bijdragen nodig van vrijwilligers, waardoor in belangrijke mate de sociale cohesie in het dorp wordt bevorderd.

Oprichting stichting DorpsOntmoetingsPlek

Vervolgens is vanuit de Dorpsraad 't Veld de stichting DorpsOntmoetingsPlek (DOP) opgericht. Zij zijn in contact gekomen met een particuliere investeerder die het mogelijk heeft gemaakt dat de stichting het pand van de oude supermarkt heeft kunnen kopen. Met de inzet van vele vrijwilligers uit het dorp is het oude gebouw weer nieuw leven ingeblazen.

Op 4 maart 2014 is Support en Co ook een huurovereenkomst aangegaan met de stichting DOP. Naast de Supermarkt zijn er op dit moment twee andere huurders voor het pand; Woonzorggroep Samen en de Omring. Op termijn kan de dorpsontmoetingsplek uitgroeien tot de centrale ontmoetingsplek van het dorp.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl