Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 11 maart 2014 Meer geld voor duurzame garnaal

rijksoverheid logo Bron: Rijksoverheid - Om te komen tot een gezonde en economisch duurzame garnalenvisserij stelt staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken €1,2 miljoen beschikbaar. Vissers kunnen vanaf 1 april 2014 een bijdrage krijgen voor investeringen in vistuigen, koelsystemen en sorteersystemen. De investeringsmaatregelen zijn onderdeel van het Masterplan garnalenvisserij en worden gefinancierd uit het Europese Visserijfonds.

Minder bodemberoering

De bijdrage is 40% van de kosten van de investering. Voor investeringen in vistuigen is de maximale bijdrage €7000. Het gaat hierbij om vistuigen waarbij sprake is van minder bodemberoering en minder bijvangsten. Voor investeringen in koelsystemen is de maximale bijdrage €24.000. Goede koelsystemen aan boord zijn essentieel om de kwaliteit van aan te landen garnalen te waarborgen. Voor investeringen in sorteersystemen is de maximale bijdrage €15.000.

Proefprojecten aanlandplicht

Om nog meer vissers te ondersteunen bij de voorbereidingen van de aanlandplicht stelt staatssecretaris Dijksma een extra bedrag van €1,5 miljoen beschikbaar.

Voor proefprojecten van vissers waardoor ervaring kan worden opgedaan met de aanlandplicht heeft Dijksma in 2013 al een bedrag van €3 miljoen beschikbaar gesteld uit het Europees Visserijfonds.

De projecten zijn in 2013 door de vissers ingediend. Ze richten zich onder meer op het voorkomen van ongewenste bijvangsten door het gebruik van andere netten, camera's aan boord of de vermarkting van die bijvangsten. Op dit moment worden ze beoordeeld en eind maart 2014 wordt bekend welke projecten in de prijzen vallen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl