Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 17 maart 2014 ISD-KNH: Geslaagde speeddate werkzoekenden

ISD Kop van Noord-Holland (ISD-KNH) logo Bij de Uitstroomunit ISD Kop van Noord-Holland (ISD-KNH) staat werk centraal. In de uitstroomunit wordt samengewerkt met verschillende werkgevers om werkzoekenden te matchen op werk. Onlangs is de ISD-KNH de samenwerking aangegaan met Altijd Zorg Aanwezig (AZA). Door samen de krachten te bundelen zijn vijf werkzoekenden weer aan het werk gegaan.

Marlies Mooij accountmanager werkgeversdienstverlening bij de ISD-KNH: "We zijn door een werkzoekende in contact gekomen met AZA. De werkzoekende was door de Uitstroomunit benaderd voor een fulltime baan in de productie. De werkzoekende was echter net gestart bij AZA als huishoudelijk medewerker.

Zodoende heeft AZA contact met ons opgenomen om te kijken of wij meer voor elkaar kunnen betekenen."

AZA is een snel groeiende thuiszorgorganisatie die op korte termijn meer personeel nodig heeft. De ISD-KNH heeft enthousiaste werkzoekenden in haar bestand zitten die graag weer aan het werk willen, een ideale match. Door speeddates te organiseren kon AZA in korte tijd voorgesteld worden aan diverse werkzoekenden. In de afgelopen weken zijn werkzoekenden, met een ww- of bijstandsuitkering, uit Den Helder, Hollands Kroon en Schagen geselecteerd en voorbereid op de speeddates. De werkzoekenden kregen uitleg over AZA als bedrijf en over de aard van het werk.

"De samenwerking met ISD-KNH scheelt AZA veel tijd in de voorbereiding en bij de selectie. Dat we vijf van de twaalf kandidaten hebben aangenomen zegt ook veel over de kwaliteit van de voorselectie door ISD-KNH. AZA is in één jaar van nul naar vijftig medewerkers gegroeid en die groei zal zeker doorzetten. Door de samenwerking met ISD-KNH en andere sociale diensten snijdt het mes aan twee kanten: we leveren WMO-zorg via de gemeenten en doen iets terug door mensen daarmee aan werk te helpen." zegt Carolien Struik, Directeur Zorg van AZA.

Bedrijven die op zoek zijn naar personeel kunnen altijd bij de ISD-KNH terecht voor de invulling hiervan. De accountmanagers werkgeversdienstverlening maken deel uit van het Werkgeversservicepunt Kop van Noord-Holland.

Wie is AZA?

AZA is een jonge en kleinschalige gespecialiseerde thuiszorg organisatie die zich richt op mensen met een psychiatrische problematiek, mensen met een handicap of mensen die individuele en persoonlijke aandacht en warmte vragen. AZA levert Hulp bij het Huishouden en Begeleiding in 27 gemeenten in Noord-Holland (boven het IJ).

Wat doet de uitstroomunit?

De uitstroomunit is onderdeel van de ISD-KNH en houdt zich bezig met de matching en re-integratie naar werk. De werkzoekende wordt uit de spreekkamer gehaald en komt in een omgeving waar werk voorop staat. De fysieke inrichting lijkt op dat van een uitzendbureau.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl