Business Nieuws: 24 maart 2014 NHN: Kennisbijeenkomst Beeldkwaliteit op bedrijventerreinen op 26 maart 2014

Op woensdagmiddag 26 maart 2014 organiseren het PHB, ontwikkelingsbedrijf NHN en de provincie Noord-Holland de kennisbijeenkomst over de waarde van beeldkwaliteit op bedrijventerreinen. Centraal staat de vraag hoe privaat initiatief met een positief effect op de beeldkwaliteit te faciliteren en te organiseren. Een hogere beeldkwaliteit versterkt de identiteit, verbetert de uitstraling en verhoogt daarmee de waarde van een bedrijventerreinen.

Tijdens deze middag leert u wat de mogelijkheden zijn van een Gevelfonds of Beeldkwaliteitfonds voor u als gemeente in relatie tot de komende HIRB-subsidietender.

Paul Jansen (SADC / PHB) licht toe welke kansen het PHB ziet om de aantrekkingskracht en daarmee de kwaliteit van bestaande bedrijventerreinen te vergroten. Gerard Fit (parkmanagement Hoorn, Alkmaar en andere gemeenten) en Nico Meester (gemeente Hoorn) vertellen over hun ervaringen met het opzetten en uitvoeren van een beeldkwaliteitfonds in Hoorn en tonen de meerwaarde van het bestaan van zo’n fonds voor private investeringen.

Daarnaast laat Jan Huijbregts van de inspirerende werklocatie Zuidpark op Amstel Business Park zien hoe hij een leegstaand complex (in dit geval het oude V&D hoofdkantoor) om heeft gevormd tot een duurzame en bruisende ontmoetingsplek voor bedrijven.

Evert-Jan de Kort van de Stec-groep onthult aansluitend het geheim achter de ‘nul-euro aanpak’: Hoe faciliteer je als gemeente privaat initiatief op bedrijventerreinen op een slimme manier in deze voor gemeenten financieel krappe tijden? Na de lezingen is er ruimte voor een gesprek met elkaar onder het genot van een hapje en drankje.

Kortom: een interessant programma waar u nog bij kunt zijn door u aan te melden bij Joost Rutte via (bron: Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl