Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 24 maart 2014 NHN: Kennisbijeenkomst Beeldkwaliteit op bedrijventerreinen op 26 maart 2014

Op woensdagmiddag 26 maart 2014 organiseren het PHB, ontwikkelingsbedrijf NHN en de provincie Noord-Holland de kennisbijeenkomst over de waarde van beeldkwaliteit op bedrijventerreinen. Centraal staat de vraag hoe privaat initiatief met een positief effect op de beeldkwaliteit te faciliteren en te organiseren. Een hogere beeldkwaliteit versterkt de identiteit, verbetert de uitstraling en verhoogt daarmee de waarde van een bedrijventerreinen.

Tijdens deze middag leert u wat de mogelijkheden zijn van een Gevelfonds of Beeldkwaliteitfonds voor u als gemeente in relatie tot de komende HIRB-subsidietender.

Paul Jansen (SADC / PHB) licht toe welke kansen het PHB ziet om de aantrekkingskracht en daarmee de kwaliteit van bestaande bedrijventerreinen te vergroten. Gerard Fit (parkmanagement Hoorn, Alkmaar en andere gemeenten) en Nico Meester (gemeente Hoorn) vertellen over hun ervaringen met het opzetten en uitvoeren van een beeldkwaliteitfonds in Hoorn en tonen de meerwaarde van het bestaan van zo’n fonds voor private investeringen.

Daarnaast laat Jan Huijbregts van de inspirerende werklocatie Zuidpark op Amstel Business Park zien hoe hij een leegstaand complex (in dit geval het oude V&D hoofdkantoor) om heeft gevormd tot een duurzame en bruisende ontmoetingsplek voor bedrijven.

Evert-Jan de Kort van de Stec-groep onthult aansluitend het geheim achter de ‘nul-euro aanpak’: Hoe faciliteer je als gemeente privaat initiatief op bedrijventerreinen op een slimme manier in deze voor gemeenten financieel krappe tijden? Na de lezingen is er ruimte voor een gesprek met elkaar onder het genot van een hapje en drankje.

Kortom: een interessant programma waar u nog bij kunt zijn door u aan te melden bij Joost Rutte via (bron: Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl