Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 04 april 2014 NHN: Interesse voor Beeldkwaliteitfondsen MRA groot

'Een inspirerende middag', 'Interessante bijeenkomst!' en 'Met plezier naar de sprekers geluisterd' waren de reacties op de kennisbijeenkomst 'beeldkwaliteit op bedrijventerreinen', die PHB en NHN op 26 maart 2014 in het prachtige auditorium van de Provincie Noord-Holland organiseerden. Met een hoge opkomst en een grote diversiteit aan sprekers, kan met tevredenheid teruggekeken worden op de eerste kennisbijeenkomst onder dagvoorzitterschap van Ron Karssing.

Nadat Paul Jansen van SADC het toenemende belang van kwaliteit en profilering van bestaande bedrijventerreinen had onderstreept, gaven Gerard Fit van Parkmanagement Hoorn en Nico Meester van de gemeente Hoorn een bijzonder informatieve en enthousiaste toelichting over het nut en de noodzaak van beeldkwaliteitsfondsen op bedrijventerreinen. Uit de vele vragen vanuit het publiek viel op te maken dat ook elders in Noord-Holland serieus wordt nagedacht over het oprichten van dergelijke fondsen. De huidige HIRB-regeling biedt hier immers volop kansen voor.

Jan Huijbregts van Zuidpark nam het publiek mee in zijn inspirerende verhaal hoe hij het ouderwetse en leegstaande hoofdkantoor van V&D op Amstel Business Park met 25.000 m2 vloeroppervlak tot een bruisende en 100% bezette werklocatie voor de 'Generarion Y' heeft weten te transformeren. Op de vraag wat de overheid moet doen om leegstand tegen te gaan en beeldkwaliteit te bevorderen, hield hij een vurig pleidooi voor het belasten van leegstand, het maken van soepele bestemmingsplannen en het duidelijk profileren van bedrijventerreinen. Eigenaren en ontwikkelaars die hun nek uitsteken bij transformatie van gebouwen moeten gefaciliteerd in plaats van tegengewerkt worden. Goedbedoelde Plabeka-regels ervoer hij in zijn project juist als bijzonder belemmerend en zelfs onrechtvaardig.

Dit sloot goed aan op de presentatie van Evert-Jan de Kort, die vertelde hoe de Stec-groep een checklist heeft ontwikkeld aan de hand waarvan een gemeente kan inschatten of zij wel het maximale doet om herstructurering en transformatie in haar werkgebieden te stimuleren. Het mooie van deze aanpak is dat zij uiteindelijk veel meer oplevert dan zij kost. Met flexibele bestemmingsplannen en een “JA-loket” met bevlogen accounthouders EZ, kunnen OZB inkomsten opgekrikt worden, werkgelegenheid gecreëerd worden en criminaliteit en verloedering teruggedrongen worden.

PHB is van plan gemeenten en ondernemersverenigingen de komende tijd volop te ondersteunen om beeldkwaliteitfondsen op hun bedrijven op te richten, het bedrijfsleven te faciliteren en op deze wij de kwaliteit van werklocaties in de Metropoolregio Amsterdam een boost te geven. (bron: Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen (PHB))

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl