Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 04 april 2014 De provincie Noord-Holland heeft op 2 april 2014 de HIRB-subsidietender 2014 opengesteld

De provincie Noord-Holland heeft op 2 april 2014 de HIRB-subsidietender 2014 opengesteld. Tot 7 mei 2014 is het mogelijk subsidieaanvragen te doen in het kader van diverse HIRB-regelingen. Hieronder staat in het kort welke subsidies aangevraagd kunnen worden.

HIRB-fysieke maatregelen

Gemeenten kunnen tot een half miljoen euro subsidie aanvragen voor fysieke herstructureringsmaatregelen op hun oude bedrijventerreinen. Subsidie kan voor herstructureringsactiviteiten in de publieke en private ruimte gebruikt worden.

Er geldt een cofinancieringspercentage van 75%. Deze cofinanciering kan van gemeenten komen, maar ook van andere partijen.

Nieuw dit jaar is dat er ook tot twee ton voor een gevelfonds of beeldkwaliteitfonds aangevraagd kan worden. Voordeel hiervan is dat geen gemeentelijke cofinanciering nodig is en dat verzakelijking gestimuleerd wordt.

In totaal is € 3.225.000 aan subsidie beschikbaar voor fysieke maatregelen een beeldkwaliteitfondsen.

HIRB-procesmanagement en onderzoek

Ook dit jaar is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor het inhuren van extern procesmanagement en onderzoek. Subsidie kan worden ingezet voor de voorbereiding en begeleiding van herstructureringstrajecten, het opzetten van KVO-trajecten en parkmanagement, procesmaatregelen bij duurzame maatregelen en het opstellen van herstructureringsplannen. Subsidie bedraagt maximaal € 25.000 en bedraagt maximaal 50% van de totale kosten. De provincie stelt in totaal € 250.000 beschikbaar voor procesmanagement- en onderzoekssubsidie.

HIRB-overaanbod

Dit is een nieuwe HIRB-variant. Er wordt 50% subsidie verleend met een maximum van € 15.000 voor bijvoorbeeld het onderzoeken van transformatiemogelijkheden van bestaande en nieuwe bedrijventerreinen, het opstellen van regionale visies, het opzetten van een transformatiefonds, onderzoeken naar tijdelijk beheer en procesbegeleiding ter voorkoming van overaanbod. Er is in totaal € 150.000 euro ‘overaanbod-subsidie’ beschikbaar.

HIRB-Duurzame Maatregelen

Ook dit is een (eenmalige) nieuwkomer en tevens de enige subsidie die ook door bedrijven aangevraagd kan worden. Gemeenten en samenwerkingsverbanden van minimaal twee bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor diverse duurzame maatregelen, zoals het installeren van zonnepanelen, het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s en gevelisolatie. De subsidieregeling geldt voor bedrijventerreinen die vanaf 2004 zijn geherstructureerd of nog aangepakt worden. Voor deze eenmalige regeling is maar liefst twee miljoen euro beschikbaar. (bron: Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen (PHB))

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl