Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 07 april 2014 Provincie Noord-Holland tekent Green Deal Aanpak Duurzaam GWW

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Maandag 10 februari 2014 heeft de provincie de Green Deal Aanpak Duurzaam GWW (grond-, weg en waterbouw) ondertekend. Bij de green deal wordt gewerkt met De Aanpak Duurzaam GWW, een werkwijze die in alle fases van een project duurzaamheid een plaats geeft en ruimte biedt aan duurzame innovatie. Het is een praktische werkwijze om duurzaamheid in GWW-projecten concreet te maken en biedt hulpmiddelen (zoals een ambitieweb of CO2-prestatieladder) om in alle fasen van het proces de ambitie op het gebied van duurzaamheid te formuleren en te realiseren.

Dit zonder vooraf generiek voor te schrijven wat de duurzaamheidseisen zijn. Per project moeten de kansen worden benut om zo maximale duurzaamheidswinst te creëren. Hiervoor wordt de ‘omgevinswijzer’ als tool ingezet. Denk aan:

Zo wordt een goede afweging gemaakt tussen people, planet en profit.

Elke partij draagt verder bij naar haar eigen rol in projecten en zorgt zo samen voor een omslag in de sector. Leerervaringen worden tussen de deelnemers van de green deal in een gebruikersgroep onderling uitgewisseld.

Voor meer informatie: www.duurzaamgww.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl