Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 14 april 2014 Overheid steunt ondernemers die omgeving willen opknappen

rijksoverheid logo Bron: Rijksoverheid - De overheid wil ondernemers meer ruimte geven om de kwaliteit van hun bedrijventerrein of winkelgebied te verbeteren. Een wetsvoorstel van Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) is daartoe op 10 april 2014 aan de Tweede Kamer gestuurd.

Bedrijven Investeringszones (BIZ)

Met de zogenaamde Bedrijven Investeringszones (BIZ) kunnen ondernemers makkelijker afspraken maken over bijvoorbeeld afvalinzameling, het aanbrengen van extra verlichting en het verbeteren van de beveiliging. Ook het gezamenlijk ontwikkelen van een speciale app over het winkelgebied behoort tot de mogelijkheden.

Tot nu toe konden ondernemers alleen experimenteren met een BIZ. Het wetsvoorstel maakt de mogelijkheid voor een BIZ nu permanent. “De nieuwe wet moet ondernemers in staat stellen om samen hun werkomgeving te verbeteren”, aldus minister Kamp. “Een veiliger en schoner bedrijventerrein of winkelgebied is niet alleen prettig, het levert ook meer bedrijvigheid op”.

Experiment omgezet in wetgeving

Goede plannen stranden nu nog vaak omdat een of enkele ondernemers niet willen meedoen. Dankzij de BIZ kan de gemeente wanneer een meerderheid van bedrijven wil investeren in hun gebied, er voor zorgen dat verbetermaatregelen gezamenlijk worden betaald. In het experiment zijn tot nu toe al meer dan 100 bedrijventerreinen en winkelgebieden opgeknapt door ondernemers. Het experiment moet in 2015 zijn omgezet in wetgeving.

Documenten en publicaties zijn te vinden op www.rijksoverheid.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl