Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 14 april 2014 1,1 miljoen extra Europese subsidie voor jeugd in regio Noord-Holland Noord

RPA Noord-Holland Noord logoBron: RPA NHN - Vanwege onderbesteding bij de ESF-periode die eind 2013 is afgerond, heeft het ministerie van SZW besloten om landelijk € 36 miljoen extra beschikbaar te stellen ter bestrijding en voorkoming van jeugdwerkloosheid. Centrumgemeente Alkmaar heeft na regionale afstemming via het RPA-NHN 1,1 miljoen aangevraagd voor de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord.

De activiteiten van het project Actieplan Jeugdwerkgelegenheid (AJW 2.0), die in oktober 2013 zijn gestart, zijn opgenomen in de aanvraag. Dé voorwaarde voor het daadwerkelijk verkrijgen van de subsidie is het inzichtelijk maken van de inspanning en beoogde resultaten. Zo kan onder andere de investering in de plaatsing van jongeren op een baan met de Plaatsingsbonus, het Jongerenloket regio Alkmaar, de inzet van jobcoaches in Westfriesland en de Kop van Noord-Holland, een bijdrage leveren aan het succesvol realiseren van het maximale subsidiebedrag.

Vanuit het RPA-NHN wordt onder andere met behulp van het dashboard AJW 2.0 de voortgang gemonitord. Daarnaast worden de verschillende partners bezocht om te beoordelen of de verantwoording ‘ESF-proof’ gebeurt.

Tenslotte is er door de partners van het RPA-NHN gevraagd of de middelen van het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid 2.0 ook ingezet kunnen worden voor jongeren met een startkwalificatie (minimaal een diploma havo, vwo of mbo niveau 2). Hiervoor zal een inventarisatie worden uitgevoerd onder de partners en het resultaat hiervan zal vervolgens worden ingebracht in opeenvolgend de sponsorgroep Van school naar werk op 22 mei 2014 en vervolgens in de stuurgroep van het RPA- NHN op 5 juni 2014

Voor meer informatie over ESF kunt u terecht op http://www.rpa-nhn.nl/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl