Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 18 april 2014 GS Noord-Holland akkoord met fasering Impulspakket Economie en Werkgelegenheid

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de volgorde vastgesteld van projecten die in aanmerking komen voor een extra provinciale bijdrage uit het Impulspakket Economie en Werkgelegenheid van € 10,5 miljoen.

Een besluit over de volgorde was nodig omdat het in maart 2014 vastgestelde Impulspakket gefaseerd ter beschikking gesteld wordt: € 1,89 miljoen in 2014 en € 8,53 miljoen in 2015. De volgorde van de projecten is tot stand gekomen op basis van de uitvoerbaarheid van en de noodzaak om op korte termijn al tot aanvullende financiering te komen.

De overeengekomen fasering betekent dat GS aan Provinciale Staten voorstellen om nog dit jaar een subsidie toe te kennen aan de restauratie van een voormalige kerk in Landsmeer (€ 250.000), de realisatie van de natuurbrug Zeepoort in nationaal park Zuid-Kennemerland (€ 1 miljoen) en het vaarrecreatieknooppunt ‘Poort van Waterland’ in Amsterdam (€ 175.000). Ook stelt de provincie € 130.000 beschikbaar voor een project voor waterbeheer en landbouw aan de IJsselmeerdijk in Wieringermeer en € 300.000 voor het plaatsen van 250 extra laadpalen voor elektrische auto’s in de regio Amsterdam.

Het Impulspakket Economie en Werkgelegenheid is het resultaat van de uitwerking van de motie stads- en dorpsontwikkeling van Provinciale Staten uit juni 2013 en het aangenomen amendement bij de behandeling van de Begroting 2014, waarin vooral ook aandacht werd gevraagd voor projecten die de werkgelegenheid verder zouden kunnen bevorderen. Voor de aanleg van de vijf projecten uit 2014 gaat het in totaal over ongeveer 75 fte.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl