Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 08 mei 2014 Succesvolle ondernemersbijeenkomst over inkoop, aanbesteding en ondernemersdossier in Tuitjenhorn

Ondernemers Federatie Schagen (OFS) logoBron: OFS - Op dinsdagavond 8 april 2014 vond er in het gemeentekantoor te Tuitjenhorn een bijeenkomst plaats over het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Schagen en over het ondernemersdossier. Ondernemers uit de gemeente Schagen hadden aangegeven graag geïnformeerd te willen worden over deze belangrijke en actuele onderwerpen. De Ondernemers Federatie Schagen (OFS) heeft gestalte gegeven aan dit verzoek door het organiseren van een ondernemersbijeenkomst.

Ruim honderd ondernemers uit de gemeente Schagen waren aanwezig bij de bijeenkomst. Daarnaast waren er diverse overige geïnteresseerden, waaronder raadsleden en ambtenaren.

Na een korte inleiding, verzorgd door de heer Bouwes wethouder Economische Zaken, waarin hij aangaf verheugd te zijn met de hoge opkomst, kreeg Wilco van Schagen het woord. Wilco van Schagen is adviseur inkoop bij de gemeente Schagen.

Hij heeft een presentatie verzorgd over het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente. Daarnaast heeft hij uitleg gegeven over de inkoopprocedures die gevolgd moeten worden. Ieder jaar koopt de gemeente Schagen een groot aantal verschillende producten en diensten in met een waarde van ca. 20 á 25 miljoen euro. De gemeente wil lokale ondernemers zoveel mogelijk betrekken bij de opdrachten. Aangezien TenderNed door de gemeente gebruikt wordt voor alle digitale meervoudig onderhandse aanbestedingen, Nationale en Europese, was er eveneens een gastspreker van TenderNed aanwezig. De heer de Laaf heeft een toelichting gegeven over de mogelijkheden, het gebruik en de toepassing van TenderNed.

Mevrouw Righarts van Koninklijke Horeca Nederland verzorgde de laatste presentatie van de avond. Zij heeft een toelichting gegeven over het ondernemersdossier. Ondernemers hebben te maken met een groot aantal regels, toezichthouders en bijbehorende inspectiemomenten. Het ondernemingsdossier stelt een ondernemer in de gelegenheid om bepaalde informatie uit de bedrijfsvoering eenmalig vast te leggen en meerdere keren beschikbaar te stellen aan overheden zoals toezichthouders en vergunningverleners. Mevrouw Righarts heeft zowel de mogelijkheden voor de ondernemers als de gemeente in beeld gebracht.

Na de presentaties hadden de ondernemers de gelegenheid om met elkaar en de betrokkenen van de gemeente van gedachten te wisselen over beide onderwerpen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl