Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 09 mei 2014 Beste ondernemingen van Noord-Holland 2013-2014 bekendgemaakt

HAARLEM - In de tot de laatste plaats gevulde grote zaal van het Haarlemse theater de Philharmonie zijn gisteravond de vier winnaars bekendgemaakt van de achtste Ondernemingsverkiezing Noord-Holland, editie 2013-2014. Uit de 30 finalisten wisten de volgende bedrijven zich als beste te kwalificeren: Smit & Zoon uit Weesp (categorie MKB Groot), Adriaan Goede BV uit Landsmeer

(MKB Midden) en Mom in Balance uit Heemstede (MKB Klein). De publieksprijs ging naar het Volendamse bouwbedrijf HSB Bouw.

In de finale liet Smit & Zoon zowel Boon Edam als de CTS Group uit Nieuw-Vennep achter zich. Adriaan Goede won van Hiltex uit West Knollendam en Bourgondisch Lifestyle uit Beverwijk. Mom in Balance overtuigde de jury net iets meer dan Buutvrij for Life en AcceptEmail.

Juryrapport

De jury had dit jaar een zware opgave, want de kwaliteit van de finalisten was erg groot en de verschillen telkens klein.

Belangrijke onderscheidende criteria voor de jury waren onder meer personeelsbeleid, innovatie, creativiteit en financieel beleid. Smit & Zoon, producent van lederchemicaliën, oogstte veel lof omdat het bedrijf, dat al sinds 1821 bestaat, telkens met haar tijd meegaat. "Door innovatie, flexibiliteit en duurzaamheid staat Smit & Zoon vooraan in haar branche en zorgt daarmee voor continuïteit", meldde jurylid Arianne Joustra van ABN AMRO. Adriaan Goede, producent van hoogwaardige eierproducten, kreeg vergelijkbare complimenten van de jury.

"Ook hier staat een prachtige Noord-Hollandse onderneming die, door te luisteren naar haar afnemers, optimaal inspeelt op de behoeften in de markt", aldus jurylid Hans Hoogeveen van Randstad. Mom in Balance werd door de jury geroemd voor het innovatieve concept van fitness voor zwangere vrouwen. De formule is inmiddels door heel Nederland uitgerold en heeft ook succes buiten onze landsgrenzen. "Een parel voor onze provincie", zo meldde juryvoorzitter en gedeputeerde Jan van Run. Winnaar van de Publieksprijs, HSB Bouw, vergaarde bijna 12% van de publieksstemmen. Op de dertig finalisten zijn in totaal ruim 6.500 stemmen uitgebracht via het online stemformulier. Jurylid, Fabian Nagtzaam van MKB-Nederland, vertelde dat het de jury was opgevallen dat tijdens de stemronde voor de Publieksprijs vooral de finalisten uit de categorie MKB klein zeer actief waren. Dat resulteerde maar liefst in vier top-5 plaatsen voor bedrijven uit deze categorie.

Steeds populairder

De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland kende dit jaar met ruim 200 voorinschrijvingen een absoluut hoogtepunt. De verkiezing groeit duidelijk in populariteit. Het is daarmee een belangrijk en breed gedragen initiatief om waardering voor ondernemingen in de provincie uit te spreken, hetgeen ook bleek uit de vele berichten omtrent de verkiezing via de diverse social media.

Ondernemers zijn immers de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland. De titel 'Beste Onderneming van Noord-Holland 2013/2014' is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie en omvat tevens een prijzenpakket ter waarde van Ä 5.000. Een compilatie van beelden van de finale-avond is te vinden op: www.ovnh.nl.

Partners en sponsors van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland zijn: Provincie Noord-Holland en Randstad (hoofdsponsors), MKB Noord-Holland, ABN AMRO, Van Till Advocaten, Delta Lloyd, HDC Media, RSM Niehe Lancée Kooij en Media Support Alkmaar.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl