Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 20 mei 2014 Onderzoek en innovaties op open middagen bloembollen

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - In de komende periode kunnen bloembollentelers weer onderzoek en innovatie bekijken bij de open dagen van Proeftuin Zwaagdijk. Alle open dagen starten om 13:00 uur en eindigen om 17:00 uur. De open dagen vinden plaats in drie kerngebieden van bloembollen: West-Friesland, Noordoostpolder en omgeving Noordwijkerhout. Inmiddels zijn de proefvelden gekopt en de voorbereidingen in volle gang.

Alle open dagen starten om 13:00 uur en eindigen om 17:00 uur. De open dagen vinden plaats in drie kerngebieden van bloembollen: West-Friesland, Noordoostpolder en omgeving Noordwijkerhout. Inmiddels zijn de proefvelden gekopt en de voorbereidingen in volle gang.

Het startschot is op 28 mei 2014 in Noordwijkerhout als het gezamenlijke proefveld met Agrifirm Plant wordt getoond. Behalve de lopende proeven met tulp en hyacint is er een innovatiemarkt en lezing door Aaldrik Venhuizen, R&D manager van Agrifirm Plant. De lezing gaat over hulpstoffen en emissiebeperking en interactieve vraagstelling daarover via de smartphone.

De open middag in Creil (Noordoostpolder) bij Kleurrijk Flevoland is op 4 juni 2014 Er wordt afgetrapt met een lezing van Ten Brinke BV, Profytodsd en Agrifirm Plant waarna een bezichtiging van het proefveld volgt. Op het proefveld is onderzoek met nieuwe ontwikkeling in bemesting, vuurbestrijding, onkruidbestrijding en virusbeperking te zien. Door wettelijke veranderingen en nieuwe trends is het pakket aan gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen continu in beweging. Tijdens de open dagen kunnen telers hiervan kennis nemen en bijpraten met vakgenoten.

Tijdens de open dag in Zwaagdijk op 6 juni 2014, op de kleigronden, is een groot aanbod aan proeven te zien van Agrifirm Plant. Onderzoek met selectie, virusbeperking, onkruidbestrijding, vuurbestrijding en bolontsmetting zal worden toegelicht door de vertegenwoordigers van het bedrijf. Daarnaast zijn een groot aantal fabrikanten aanwezig die informeren over hun producten op gebied van bemesting en gewasbescherming. Het resultaat kunt u direct visueel zien in het proefveld. Het programma is daarnaast aangevuld met boeiende lezingen van Hans de Ruiter van Surfaplus over de werking van uitvloeiers en Aaldrik Venhuizen over Transformer. Transformer is een innovatieve toepassing die de infiltratie en verdeling van beregeningswater en regen in de bodem kan bevorderen zodat de vocht- en luchthuishouding verbetert.

Voor meer informatie over de open dagen volgt u www.proeftuinzwaagdijk.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl