Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 22 mei 2014 Terugblik HIRB-tender 2014

Tot begin mei 2014 kon een aanvraag voor een HIRB-subsidie worden ingediend. Om precies te zijn moesten de aanvraagformulieren uiterlijk 7 mei 2014 bij de Provincie Noord-Holland ingediend zijn. Hoewel op dit moment nog niet bekend is gemaakt hoeveel aanvragen er exact zijn gedaan, lijkt de belangstelling net als in de voorgaande jaren zowel vanuit de Metropoolregio Amsterdam als vanuit Noord-Holland Noord groot te zijn geweest.

Het Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen (PHB) heeft de indruk dat deze grote interesse samenhangt met de introductie van nieuwe subsidievarianten voor beeldkwaliteitfondsen, het tegengaan van overaanbod en duurzaamheidsmaatregelen.

Er lijken dit jaar vooral erg veel aanvragen voor procesmaatregelen te zijn gedaan. De kans is dan ook groot dat vooral voor dit type subsidie het subsidieplafond van € 250.000,- ver overschreden zal worden.

Het PHB heeft dit jaar geschreven aan en geadviseerd over bijna twintig aanvragen van diverse gemeenten in de MRA en de Stadsregio Amsterdam. De aanvragen van de gemeenten varieerden van relatief eenvoudige haalbaarheidsonderzoeken tot grote herstructureringsingrepen op private kavels en in de openbare ruimte. Voor de Stadsregio Amsterdam is in nauw overleg met gemeenten een vijftal aanvragen voor regionale beeldkwaliteitfondsen ingediend.

Het PHB is blij dat al met al geconcludeerd kan worden dat ook in deze financieel krappe tijden de herstructurering van oude bedrijventerreinen op de agenda van gemeenten blijft staan.

In augustus 2014 zal de Provincie bekendmaken welke aanvragen worden gehonoreerd en welke niet. Nu al gaan de adviseurs van het PHB graag in gesprek met gemeenten over de ervaringen bij de aanvraag. Samen met gemeenten wil het PHB graag bespreken welke verdere stappen gezet moeten en kunnen worden na toekenning of afwijzing van de aanvraag, zodat de nieuwe projecten na de zomervakantie voortvarend opgestart kunnen worden. (bron: Projectbureau Herstructurering Bedrijventerreinen (PHB))

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl