Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 22 mei 2014 Gedeputeerde Jaap Bond en wethouder Eric Hercules bezoeken cranberryteelt op Texel

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - Gedeputeerde Jaap Bond bezocht Cranberry Texel. Ook wethouder Eric Hercules van de gemeente Texel kwam deze nieuwe teelt bekijken. Het bezoek startte op het Landgoed De Bonte Belevenis één van de samenwerking partners.

Hier ligt een proefveldje dat bezocht kan worden en worden straks de cranberry's tot streekproducten verwerkt. Nu wordt daar al ervaring opgedaan met de verwerking van geïmporteerde cranberry's. Als laatste is een bezoek gebracht aan de eerste twee hectare productieveld die op Texel is gerealiseerd. Dit is op grond van Staatsbosbeheer, waar de stichting een samenwerkingsovereenkomst mee heeft.

Het is grond langs de bosrand, die uiteindelijk geen natuurbestemming heeft gekregen. Met de cranberryteelt wordt deze grond weer als landbouwgrond gebruikt, maar ook met positieve gevolgen voor de natuur. Omdat cranberry's een vochtige groeiplaats nodig hebben is het waterpeil hoger, waardoor ook het waterpeil in de aangrenzende duinen verbeterd. Ook kan Staatsbosbeheer de vergoeding voor het gebruik van de grond gebruiken om het beheer van de terreinen op Texel te blijven realiseren. Vasthouden van water betekend bovendien dat er minder water in de winter naar de gemalen stroomt en als grondwater in het groeiseizoen voor Texel beschikbaar is.

Zelf zien, horen, beleven en proeven?: http://www.landgoeddebontebelevenis.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl