Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 05 juni 2014 Kom naar de Regiowerktop op maandag 23 juni 2014 en denk mee over werkzaken!

De arbeidsmarkt is dynamisch, de economie wispelturig en de wetgeving bepalend. Iedereen heeft zijn eigen werkelijkheid en handelt hiernaar. De overheid verlangt van ondernemers anders te kijken naar de samenleving en de variatie aan werkzoekenden. Op 1 januari 2015 wordt de Participatiewet van kracht. Volgens deze wet moet iedereen die dat kan, zijn steentje bijdragen aan de maatschappij. De wet gaat ervan uit dat ondernemers werk creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

Speciale gast tijdens de Regiowerktop is staatssecretaris Jetta Klijnsma, die motiveert waarom het zo belangrijk is dat zoveel mogelijk mensen aan de slag gaan. Dennis van der Laan, trotse ondernemer van het bedrijf Van der Laan uit Zwaag en oprichter van Xpedition Gold, geeft de aanwezigen op inspirerende wijze een kijkje in de keuken van de hedendaagse topsport.

King of the jungle

Een van de uitspraken van de Regiowerktop dagvoorzitter Marijke Roskam (BNR Nieuwsradio) is dat de arbeidsmarkt op een jungle lijkt. Het gaat om de 'survival of the smartest'. Zij geeft richting aan de Regiowerktop 2014 en gaat in gesprek met Bruno Bruins, voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV en Bert van Boggelen, oud directeur-bestuurder CNV vakcentrale en kwartiermaker van De Normaalste Zaak, een netwerk van MKB-ondernemers en grote werkgevers. Werkgevers en experts uit de regio reageren hierop.

Huis van het Werk

Ondernemers in heel Noord-Holland Noord hebben veel interesse getoond voor het initiatief 'Huis van het Werk' waar op het gebied van personeel naar samenwerking wordt gezocht. Twee betrokken ondernemers vertellen u over dit netwerk en het aan elkaar uitlenen van personeel.

Ook andere actuele thema's komen 23 juni 2014 aan de orde zoals job carving, (leer)werkplekken creëren, sociale innovatie, erkennen van vaardigheden, Jeugd Werkt, samenwerking uitzendbranche, Sectorplan Bouw, Technisch Talent Werkt, opleiden voor Agri & Groen, Samen Sterk voor Werk in Zorg & Welzijn en Werkgeversdienstverlening.

Kom ook naar de Regiowerktop!

De Regiowerktop NHN is een jaarlijkse bijeenkomst van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord en is exclusief voor werkgevers, onderwijs- en overheidsorganisaties. Het volledige programma staat op www-rpa-nhn.nl/regiowerktop. Via deze link kunt u zich ook aanmelden. Aanmelden is mogelijk tot en met 12 juni 2014

Laat u inspireren en informeren op maandag 23 juni 2014 van 14.00 - 17.30 uur Hogeschool Inholland, Bergerweg 200, 1817 MN Alkmaar.

Programma Regiowerktop Noord-Holland Noord 23 juni 2014
Ondernemingen, Onderwijs en Overheid: Samen Sterk voor Werk!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl