Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 12 juni 2014 ECN kiest Belgoprocess voor verwerking van historisch radioactief afval

NRG logoBron: NRG - Belgoprocess gaat voor Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) het in Petten (Nederland; provincie Noord-Holland) opgeslagen historisch radioactief afval verwerken.

De opdracht werd gegund na een openbare aanbesteding. ECN koos voor Belgoprocess vanwege de beste garanties op het vlak van veiligheid, tegen een competitieve prijs.

De opdracht betreft de verwerking van Nederlands radioactief afval dat van oudsher in Petten werd opgeslagen, totdat de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (COVRA) in Nederland begin jaren negentig naar Zeeland verhuisde. Sindsdien is er al een groot deel van het afval naar Zeeland getransporteerd, met uitzondering van circa 1700 vaatjes. ECN heeft al zijn nucleaire activiteiten ondergebracht bij de Nuclear Research and consultancy Group (NRG), een volle dochter van ECN. NRG is namens ECN aan Nederlandse zijde belast met uitvoering van dit project.

Verwerking en conditionering

Belgoprocess gaat laag- en middelactief afval verwerken en conditioneren. Dit zal gebeuren in de PAMELA-installatie op site 1 van Belgoprocess te Dessel (B).

Deze installatie is ontworpen om laag-, middel- en hoogradioactieve afvalstoffen op een veilige en efficiënte manier te verwerken en te conditioneren. Zodra het afval is geconditioneerd, gaat het terug naar Nederland om opgeslagen te worden bij COVRA.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl