Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 20 juni 2014 ROC Kop van Noord-Holland: Maritieme hoogspanningscursus gecertificeerd

DEN HELDER - Na een audit door specialisten van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is de door het ROC Kop van Noord-Holland in Den Helder gegeven cursus STCW Hoogspanning voor de scheepvaart conform de STCW-tabellen A-III/1 en A-III/2 gecertificeerd. Het is hiermee in Nederland de eerste onderwijsinstelling die deze mijlpaal heeft bereikt.

Met het certificeren van deze hoogspanningscursus heeft het ROC Kop van Noord-Holland slagvaardig ingespeeld op toekomstige wetgeving. Voor 1 januari 2017 dienen alle (hoofd)werktuigkundigen en marof's met een vaarbevoegdheidsbewijs deze cursus te hebben gevolgd, als ook het bijbehorende opleidingscertificaat te hebben gehaald. Dit heeft te maken met de afspraken die zijn gemaakt in het kader van de herziening van het internationale verdrag betreffende de normen voor zeevarenden inzake opleiding, diplomering en wachtdienst - de International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW) - dat in 1979 is gesloten en dat ook door Nederland is ondertekend.

Deze STCW Hoogspanningscursus duurt vijf dagen en bestaat uit een theorie- en praktijkdeel en wordt in zowel het Nederlands als Engels gegeven. "Wij zijn er trots op dat wij als ROC Kop van Noord-Holland de eerste onderwijsinstelling in Nederland zijn die deze officieel door de ILT gecertificeerde cursus kunnen aanbieden. Reders wordt overigens wel aangeraden met het opleiden van hun opvarenden niet te wachten tot vlak voor de wettelijke ingangsdatum van de nieuwe regelgeving", zegt directeur Bedrijfsopleidingen Bert Leijnse. De nieuwe, gecertificeerde cursus wordt door het Nautisch College van het ROC Kop van Noord-Holland gegeven op de Techniekcampus, die hiervoor beschikt over een geavanceerde hoogspanningspracticum. Bij het ROC Kop van Noord-Holland kunnen ook de al eerder gecertificeerde opleiding Medical Care voor zeevarenden en, in samenwerking met IMARES, de cursus Duurzaam werken op zee worden gevolgd.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl