Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 04 juli 2014 Ondernemers Federatie Schagen en gemeente Schagen tekenen overeenkomst

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Woensdagmorgen 2 juli 2014 om 9.00 uur ondertekende de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) een overeenkomst met gemeente Schagen. Namens de gemeente tekende wethouder Jan Bouwes het convenant en namens de OFS was dat de heer Hans Bouterse.

In de overeenkomst leggen beide partijen afspraken vast over het hoe en waarom van de Ondernemersfederatie Schagen, inclusief de financiering.

In de overeenkomst staan doelen beschreven voor de OFS. Onder andere: evenementen organiseren die een impuls geven aan de locale economie, promotie doen die gericht is op versterking van de locale economie (ook Recreatie & Toerisme), collectieve activiteiten doen en verbetering van het vestigingsklimaat voor bedrijven.

Hoofddoel van de OFS is het stimuleren van Schagense ondernemers om gebiedsgerichte en sectorgerichte collectieve initiatieven te realiseren. Ook het ondersteunen van ondernemersverenigingen in Schagen hoort bij de werkzaamheden van de OFS. De land en tuinbouworganisatie ‘LTO Heerhugowaard, Langedijk en Schagen’ heeft reeds eerder, als primaire sector, een eigen overeenkomst met de gemeente ondertekend gericht op agrarische ondernemingen en hun collectief. Met de ondertekening op woensdagmorgen wordt de overeenkomst van kracht tot 31 december 2017 of tenzij de gemeenteraad besluit, bij de vaststelling van de tarieven OZB niet-woningen, geen gelden beschikbaar te stellen voor de begroting van het volgend jaar. De jaarlijkse bijdragen van de gemeente worden bekostigd uit deels de extra OZB opslag niet-woningen (ondernemers) en deels de toeristenbelasting.

De bijdrage van de gemeente voor de OFS in 2014 is maximaal € 104.500,-, waarvan een deel reeds gelabeld voor de toeristische sector. Voor de bijdragen in de andere jaren wordt het bedrag nog nader bepaald door de gemeenteraad.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl