Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 04 juli 2014 Waddenfonds investeert 23,75 miljoen Euro

Gemeenschappelijke Regeling WaddenfondsBron: Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds - Vanaf woensdag 17 september 2014 kunnen weer aanvragen voor subsidie worden ingediend bij het Waddenfonds. Dat heeft het dagelijks bestuur besloten. In totaal is 23,75 miljoen Euro beschikbaar. Dit bedrag is verdeeld over diverse thema's. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met woensdag 5 november 2014.

Een subsidieaanvraag moet passen binnen de doelstellingen van het Waddenfonds.

In 2015 volgt een nieuwe openstellingsperiode.

Ten behoeve van de openstelling gelden de navolgende subsidieplafonds:

Met het nieuwe Uitvoeringsprogramma worden projecten die meerdere doelen verbinden hoger gewaardeerd.

In Brussel is onlangs besloten tot nieuwe regels voor de toekenning van landbouwsubsidies. De Nederlandse vertalingen van de nieuwe regels zijn echter nog niet beschikbaar. In afwachting daarvan wordt de openstelling van het thema duurzame agrarische sector opgeschort. Daarnaast blijven de thema's 'werelderfgoed, landschap en cultuurhistorie' en 'recreatie en toerisme' gesloten omdat die nog nadere uitwerking vragen. Door de provincies wordt hiervoor nog nader beleid geformuleerd.

Voorzitter van het Dagelijks Bestuur van het Waddenfonds Tineke Schokker: "Opnieuw komt een fors bedrag beschikbaar voor projecten in het Waddengebied. Er kunnen volop natuur- en economische projecten worden ingediend. Met deze projecten geven we een impuls aan de doelstellingen van het fonds. Goed dat het Waddenfonds investeert."

Medio juli 2014 wordt alle informatie over de openstelling en de bijbehorende documenten gepubliceerd op www.waddenfonds.nl. [http://www.waddenfonds.nl]

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl