Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 15 juli 2014 Nieuwe afspraken over natuurherstel en garnalenvisserij in Waddenzee

Natuurorganisaties, de visserijsector en de overheid hebben nieuwe afspraken gemaakt over natuurherstel in de Waddenzee. Het gaat om mogelijkheden om gebieden deels te sluiten en de garnalenvisserij verder te verduurzamen. Voor deze maatregelen is financiering beschikbaar.

De afspraken zijn het resultaat van een serie gesprekken tussen de visserijsector, het ministerie van Economische Zaken, de natuurorganisaties en de provincie Groningen (mede namens Noord-Holland en Fryslân). Dit traject is ondersteund door het Programma naar een Rijke Waddenzee. Deze partijen zijn het eens geworden over een samenhangend pakket van maatregelen, waarbij een gezond investeringsklimaat ontstaat door het scheppen van duidelijkheid over de maatregelen voor de lange termijn.

Waddenfonds

Financiering van de maatregelen gebeurt vanuit gelden van het ministerie van Economische Zaken en het Waddenfonds. De vissers leggen ook geld bij, in de vorm van cofinanciering van projecten die bijvoorbeeld gericht zijn op verduurzaming van de garnalenvisserij. Ook innovaties horen daar bij.

Vanaf medio september 2014 kunnen vissers en natuurorganisaties aanvragen indienen bij het Waddenfonds of Europese Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij die een duidelijk verband hebben met het herstel van de flora en fauna in specifieke gebieden in de Waddenzee. Het gaat om gebieden waar op garnalen wordt gevist.

Als eerste stap zijn partijen overeengekomen dat 6,5 procent van deze gebieden wordt gesloten. Later kan dat meer worden. (Bron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl