Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 02 oktober 2014 Noord-Holland: 200-banenplan officieel van start

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op donderdag 11 september 2014 gaven gedeputeerden Elvira Sweet en Jan van Run het officiële startsein voor het 200 banenplan. Het 200-banenplan is door Provinciale Staten van Noord-Holland mogelijk gemaakt. Zij hebben 2 miljoen euro gereserveerd om de werkgelegenheid onder jongeren in Noord-Holland te bevorderen.

200 jongeren

Doel is om 200 jongeren tussen 16 en 23 jaar op weg te helpen met een baan of opleiding. Het gaat dan om een opleiding op minimaal MBO-niveau-2. Het streven is om vooral jongeren te helpen die uit de jeugdzorg komen. In het 200-banenplan ligt de nadruk op de sector techniek. Het is de bedoeling dat minimaal 50 jongeren in deze sector aan de slag gaan.

Uitvoering

Gedeputeerde Sweet: "Het Instellingenberaad Jeugdzorg Noord-Holland voert het project sinds januari 2014 uit. Het Instellingenberaad kent de moeilijke positie van de kwetsbare jeugd als geen ander en weet hoe deze jongeren begeleid moeten worden richting de arbeidsmarkt. Inmiddels zijn er 47 jongeren in het traject genomen. Dat betekent dat voor deze jongeren een trajectplan is opgesteld en de route naar werk en/of opleiding is bepaald. Dat vind ik een mooi resultaat".

Samenwerking

Het is van groot belang dat er samenwerkingsafspraken worden gemaakt met de regio's in Noord-Holland over de uitvoering van dit plan. Het eerste convenant is al tot stand gekomen tussen het Instellingenberaad en de regio Noord-Holland-Noord. Gedeputeerde Van Run: "Het 200-banenplan heeft ook voordelen voor de werkgever. Hij wordt ontlast van veel zaken. Zo krijgen de jongeren specifieke begeleiding via de aangestelde trajectbegeleiders zodat de werkgever zich kan richten op het echte werk. Het plan zelf laat ook zien dat iedereen nodig is op de arbeidsmarkt en daarvoor moeten we als overheid, het bedrijfsleven en in dit geval dus ook als (jeugd)zorginstellingen de handen ineen slaan."

Meer informatie

Meer informatie staat op de website http://200banenplan.nl/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl