Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 03 oktober 2014 Eerste paal geslagen bij Hazera in Warmenhuizen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Donderdag 25 september 2014 jongstleden hebben wethouders Jelle Beemsterboer en Jan Bouwes de eerste paal geslagen bij Hazera voor de bouw van een nieuw Cruciferen Onderzoeks- en Ontwikkelingsstation in Warmenhuizen. Hiermee is het bouwproces officieel van start gegaan. Vertegenwoordigers van diverse organisaties die betrokken zijn of waren bij de realisatie van het nieuwe station hebben de ceremonie bijgewoond.

Hazera is de nieuwe naam voor Nickerson-Zwaan & Hazera Genetics en vormt één van de Business Units van de Divisie Groentezaden van de Franse Limagrain Groep. Het nieuwe station wordt een expertisecentrum op het gebied van onderzoek aan Cruciferen, dat de wereldwijde veredelingsactiviteiten van het bedrijf in deze gewassen gaat ondersteunen. Het wordt gebouwd op een 10 ha. groot terrein en zal bestaan uit een modern complex van kassen, kantoren, onderzoekslaboratoria en operationele faciliteiten. De afronding van het project is gepland voor eind 2016.

Jelle Beemsterboer zegt hierover: "De gemeente Schagen is trots vandaag de eerste paal te mogen slaan voor het nieuwe veredelingsstation van Hazera Seeds. De zaadveredelingssector is van groot belang voor de wereld. Dankzij deze sector worden zaken als de wereldvoedselproblematiek en de gewenste beperking van het gebruik van bestrijdingsmiddelen voortvarend opgepakt. Ook voor de gemeente is de sector van groot belang. De lokale economie en werkgelegenheid worden door deze bedrijven sterker. De gemeente werkt dan ook graag mee aan de groei van dit mooie bedrijf. Wij hopen ook voor vele toekomstige groeiplannen een partner te mogen zijn."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl