Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 28 oktober 2014 Ondernemers Noord-Holland investeren € 9,6 miljoen in duurzaamheid

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Ondernemers in Noord-Holland investeren met behulp van een provinciale subsidieregeling dit jaar voor € 9,6 miljoen in het verbeteren en verduurzamen van verouderde bedrijventerreinen.

In totaal verdelen 63 projecten rond de € 5,4 miljoen provinciale subsidie in het kader van de zogeheten HIRB-regeling (Herstructurering Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen). Dit is een jaarlijks terugkerend initiatief van de provincie, waarbij gemeenten en ondernemers ondersteund worden bij het nemen van fysieke maatregelen in de private en openbare ruimte op bedrijventerreinen, bij de inzet voor gevelrenovatie, de procesbegeleiding bij herstructureringsprojecten en bij onderzoek om overaanbod aan bedrijventerreinen tegen te gaan. Omdat de gemeenten en ondernemers zelf ook een deel van de kosten moeten dragen wordt er uiteindelijk rond de € 9,6 miljoen geïnvesteerd in de terreinen.

Naast deze subsidies konden gemeenten en ondernemers dit jaar ook inschrijven op een aanvullende regeling van € 1,8 miljoen voor het nemen van energiezuinige maatregelen zoals zonnepanelen, LED-verlichting, isolatie, restwarmtebenutting en oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het energiegebruik dat dankzij de maatregelen uit deze regeling vermeden wordt komt overeen met de energievoorziening van 580 huishoudens.

Met de investeringen in bedrijventerreinen verbetert niet alleen de kwaliteit en het vestigingsklimaat op de terreinen, maar neemt ook de vastgoedwaarde van de panden toe.

Meer informatie: De "Rapportage HIRB 2014" is te downloaden via www.noord-holland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl