Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 12 november 2014 Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: Controles industriële bedrijven op schoon water

HHNK logoBron: HHNK - Op woensdag 29 en donderdag 30 oktober 2014 voerden we controles uit bij bedrijven in het Noordzeekanaal gebied voor de actie 'Lozingen op oppervlaktewater en riool'.

Deze actie is onderdeel van de handhavingsestafette, georganiseerd door de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om van elkaar te leren en de krachten te bundelen. Binnen ons beheergebied controleerden we industriële bedrijven op indirecte lozingen van afvalwater in het riool. We namen deel aan deze actie vanwege het belang van schoon water. Tijdens deze tweedaagse actie werkten onze handhavers samen met controleurs van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG), Rijkswaterstaat, Politie, Waternet en Hoogheemraadschap van Rijnland.

Waterkwaliteit testen

In ons gebied zijn zes bedrijven gecontroleerd, er is aan één bedrijf een waarschuwing gegeven en er zijn twee monsters van afvalwater genomen om nader te onderzoeken. De handhavers controleerden de afvalwaterstromen, de aanwezige zuiveringsinstallaties en de afvalwatersystemen van de industriële bedrijven.

Tijdens de handhavingsestafette controleerden de inspecteurs van verschillende instanties voor het onderdeel 'Lozingen op oppervlaktewater en riool' 24 bedrijven. De inspecteurs hebben elf monsters afgenomen, deze worden onderzocht en de bevindingen zijn over enkele weken bekend. Daarnaast zijn er negen overtredingen geconstateerd waarvan voor drie een proces-verbaal is opgemaakt.

Tijdens de hele handhavingsestafette voerden ruim 50 handhavers van negen handhavende instanties in twee dagen 66 controles uit. Hierbij zijn 78 overtredingen geconstateerd.

Handreikingen

Enkele tips voor industriële bedrijven die te maken hebben met directe- en indirecte lozingen op het riool:

Door zorgvuldig handelen leveren bedrijven een grote bijdrage aan de kwaliteit van ons water.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl