Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 01 december 2014 Bollenbedrijven optimaliseren grondpositie met kavelruil Nollenstein (Sint Maartensbrug-Schagerbrug)

Met kavelruil Nollenstein optimaliseren twee bollenbedrijven hun grondposities. De ruil is vernoemd naar de boerderij die een centrale plek in de transactie inneemt.

Boerderij Nollenstein ligt aan de Ruigeweg tussen Sint Maartensbrug en Schagerbrug. Achter deze boerderij ligt een mooie kavel bollengrond ter grootte van ongeveer 20 hectare die eigendom was van een bollenteler uit het Noordelijk zandgebied en gaat over naar een ondernemer 'van de klei'. Deze verwerft hiermee een veldkavel aan de goede kant van de vlotbrug. De bollenteler uit het Noordelijk zandgebied kan zijn huiskavel vergroten en optimaliseren tot een oppervlakte van bijna 95 hectare.

In totaal brengen vier agrarische partijen ruim 78 hectare in, waarmee een agrarische structuurverbetering teweeg wordt gebracht van 229 hectare (conform de rekenmethode van de WILG). De deelnemers in de kavelruil Nollenstein profiteren volop van de financiële voordelen die kavelruil biedt.

De kavelruil valt onder de zogeheten POP2-vlag. Dit wil zeggen dat naast een provinciale bijdrage ook uit het Europees Landbouwfonds wordt geput om de notaris- en kadasterkosten te vergoeden, evenals een deel van de kosten voor de benodigde aanpassingswerken. Ook de begeleiding door Stivas wordt uit deze gelden gefinancierd. Bijkomend voordeel in deze ruil is, dat ook vrijstelling op overdrachtsbelasting voor gebouwen wordt verkregen van de Belastingdienst. (Bron: Stivas)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl