Business Nieuws: 08 december 2014 Gemeente Texel stopt met inzamelen bedrijfsafval per 1 januari 2015

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De gemeente Texel stopt per 1 januari 2015 met het inzamelen van bedrijfsafval in mini- en rolcontainers. Dit betekent dat bedrijven een nieuwe inzamelaar moeten zoeken voor het ophalen hun bedrijfsafval. De gemeente gaat zich steeds meer richten op de inzameling en scheiding van huishoudelijke grondstoffen en afval. De gemeenteraad heeft hiervoor met de vaststelling van het grondstoffenplan besloten. Hierin past niet langer het inzamelen van de containers bij bedrijven. Bedrijven zijn hierover door de gemeente geïnformeerd.

Op Texel zijn meerdere bedrijven actief die hun diensten aanbieden voor het inzamelen van bedrijfsmatige grond- en afvalstromen, zoals Tatenhove BV, Westerlaken BV en Dros loonbedrijf. Amsing recycling richt zich op de inzameling van herbruikbare grondstoffen zoals o.a. plastic, papier en karton.

De bedrijven kunnen met de nieuwe inzamelaar afspreken of de huidige rolcontainers in gebruik kunnen blijven of omgeruild worden door een andere. De minicontainers ( grijs en groen 240 liter ) worden op termijn omgeruild voor een container van de nieuwe inzamelaar. Bedrijven die iets langer nodig hebben bij hun keuze voor een nieuwe inzamelaar of een andere manier van afvalinzameling kunnen dit bij de gemeente aangeven. In deze gevallen kan de gemeente tot uiterlijk 1 maart 2015 de containers legen.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl