Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 12 december 2014 Derde Dag van de Tulp op vrijdag 30 januari 2015

Proeftuin Zwaagdijk logoBron: Proeftuin Zwaagdijk - Nu de derde editie van de Dag van de Tulp voor de deur staat, kunnen we wel spreken van een traditie. De organisatoren bieden op vrijdag 30 januari 2015 opnieuw een breed en informatief programma aan dat ingaat op diverse ontwikkelingen in het vak: van stengelaaltje tot bedrijfsopvolging. Plaats van handeling is Proeftuin Zwaagdijk. De aanvang is 13:30 uur.

Na de succesvolle voorgaande edities nemen GreenportNHN, CNB, PPO, Hobaho, KAVB, Rabobank en Proeftuin Zwaagdijk opnieuw het initiatief om de Dag van de Tulp te organiseren. Dagvoorzitter is Jan Mantel, netwerk coördinator van Greenport Noord-Holland Noord. De bijeenkomst wordt plenair geopend met de jaarvergadering van de Productgroep Tulp van de KAVB onder leiding van Mark Heemskerk. De situatie rond stengelaal zal onder andere besproken worden en er zal het een en ander worden toegelicht rondom het tulpenonderzoeksfonds (TOF). De BKD gaat vervolgens in op de ontwikkelingen rondom de keuring. Daarna zal Lucas Vos van FloraHolland ingaan op de nieuwe strategie van de bloemenveiling. Na het plenaire programma kunnen de deelnemers in twee rondes een keuze maken uit maar liefst negen verschillende workshops.

Nieuwe deelnemers aan de Dag van de Tulp zijn Clusius College in Hoorn en Inholland Delft. In één van de workshops gaan zij in op de vraag hoe de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven kan worden verbeterd. Verder is er een workshop van Rabobank over familiebedrijven, van PPO en Proeftuin Zwaagdijk over actuele onderzoeksresultaten rond virussen en een workshop van PPO en Hobaho over stengelaaltje. Ook zijn er workshops over de voortgang van de digitale studieclub, over broeiactualiteiten door CNB, over duurzame teelt en een workshop waarin bollenprofessor Richard Immink tekst en uitleg geeft over het fundamenteel onderzoek dat hij onder handen heeft.

Bij aanvang, in de pauzes en na afloop kunnen bezoekers een grote marktbroeishow bezichtigen. Daarnaast is er een bedrijvenmarkt. De bijeenkomst eindigt met een diner. Daarbij is er voor iedereen volop de gelegenheid om te netwerken. Dit is het moment van het jaar om iedereen weer eens te spreken, kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen en gewoon even gezellig bij te praten. Kortom, een waardevolle kennis- en netwerkdag over tulpen!

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl