Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 16 december 2014 Schagen begint met ondernemersloket vanaf donderdag 8 januari 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kunnen vanaf volgende maand wekelijks met hun vragen en problemen terecht bij het Ondernemersloket dat de gemeenten Schagen en Hollands Kroon samen met stichting Ondernemersklankbord hebben opgezet.

Met ingang van donderdag 8 januari 2015 kunnen MKB-ondernemers van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij het Ondernemersloket aan Westerpark 20 in Schagen, waar nu nog ISD Kop van Noord-Holland is gevestigd.

Gemeenten willen een grotere rol spelen voor ondernemers, zeker nu de Kamer van Koophandel na een grote reorganisatie fysiek op afstand is gekomen en de ondernemer met zijn vragen en problemen op een callcenter is aangewezen. Wim van der Hoek, binnen ISD Kop van Noord-Holland coördinator van de Bbz-consulenten (Besluit bijstand voor zelfstandigen), zocht naar een oplossing. Zijn goede ervaringen met adviseurs van Ondernemersklankbord, een landelijke stichting van (ex)-ondernemers die op vrijwillige basis MKB-ondernemers bijstaan, maakte dat nu een gezamenlijk inloopspreekuur wordt opgezet.

Ondernemers bijstaan

Ondernemen betekent risico's nemen, maar wel op een verantwoorde wijze. Vragen als: waar moet ik op letten als ik met een eigen bedrijf begin; hoe kom ik als ondernemer aan nieuwe klanten, wanneer kan ik verantwoord extra investeren en waar kan ik het best aankloppen als ik geld nodig heb, bijvoorbeeld om door een moeilijke periode heen te komen? Juist in deze vraagstukken staan de adviseurs van Ondernemersklankbord, een landelijke vrijwilligersorganisatie met regionale vertakkingen, de kleinere ondernemers bij. Zeker de afgelopen crisisjaren waren ondernemers geregeld erg laat met het inroepen van hulp, waardoor ze niet zelden bij gemeenten een beroep moesten doen op de Bbz-regeling. Ook de gemeenten Schagen en Hollands Kroon is het wat waard als ondernemers verder kunnen zonder dat de overheid hoeft bij te springen.

Het Ondernemersloket wordt elke donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur door een vrijwilliger van Ondernemersklankbord bemand. Ondernemers woonachtig in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon kunnen hier met hun vragen terecht. Zo nodig kan ter plekke een ambtenaar bij het gesprek worden betrokken of een vervolg via Ondernemersklankbord worden afgesproken, als meer gewenst is dan één gesprek.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl