Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 17 december 2014 ZSH uit Middenmeer helpt dertig mensen vanuit de bijstand aan het werk

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De wethouders Ben Blonk van Schagen en Mary van Gent van Hollands Kroon zijn blij dat een grote groep cliënten van de ISD (30 personen) kans krijgt tot werk. Samen met de beoogde werkgever ZSH (Zorg Service Helpdesk Nederland uit Middenmeer) maken zij melding van deze uitstroom uit de bijstand.

Opleiding

ZSH Nederland heeft als doel: zorg en veiligheid bij het langer thuis wonen van ouderen en/of hulpbehoevenden te ondersteunen. Met de juiste apparatuur kan bijvoorbeeld worden gemonitord op afstand. In de combinatie apparatuur en helpdesk zijn de mensen van ZSH de ogen en oren op afstand en kunnen zij indien nodig direct hulp inschakelen. ZSH Nederland leidt mensen op tot medewerker in de zorgservice, die een bezoek brengen aan inwoners met zorgvragen. ZSH Nederland leidt mensen op die zich in een uitkeringspositie bevinden en minimaal 40 jaar oud zijn. De voorkeur gaat zelfs uit naar 55+. ZSH werkt in opdracht van familie of zorginstellingen, thuiszorgorganisaties, gemeenten en andere organisaties.

Medewerker in de zorgservice

De opleiding tot medewerker in de zorgservice heeft een theoretisch- en een praktijkgedeelte en duurt 3 maanden. Het is ‘training on the job’. De werkzaamheden bestaan uit het bezoeken van inwoners met zorgvragen. Bij dit bezoek legt de medewerker het zorgprobleem vast en biedt een oplossing. Elke oplossing wordt besproken met de familie, omdat de communicatie met de zorgvrager alleen niet volledig is. Ook als de zorgoplossing is toegepast, blijft de buitendienstmedewerker het eerste aanspreekpunt namens ZSH Nederland.

Afhankelijk van de resultaten van de toetsing wordt de kandidaat wel/niet in dienst genomen voor minimaal een half jaar. Als de opleiding voor ieder positief verloopt, kunnen na drie maanden 30 cliënten uit de uitkering stromen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl