Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 07 januari 2015 NRG voltooit brandstofkwalificering voor HTR

NRG logoBron: NRG - Gisteren heeft NRG het meerjaren kwalificatieproject voltooid van de brandstof die gebruikt gaat worden in de HTR-PM reactor, een innovatieve Hoge Temperatuur Reactor. Deze reactor wordt momenteel gebouwd in de provincie Shan Dong in China. Het bijzondere van deze innovatieve reactor is de brandstof, die hoge temperaturen kan weerstaan. De brandstof bestaat uit bollen met een diameter van circa 6 centimeter. De brandstof heeft de op maat gemaakte bestralingskwalificatie in de Hoge Flux Reactor gedurende dertien reactorcycli zeer positief doorlopen.

Hoge Temperatuur Reactor

In december 2015 2012 is het beton gestort van de eerste HTR in aanbouw ter wereld.

Deze reactor is gevestigd op Shidao Bay, Weihai, China. Het innovatieve ontwerp is geoptimaliseerd door Chinese engineering en gebaseerd op brede en wereldwijde ervaring die China heeft op het gebied van HTR-technologie. Dit Hoge Temperatuur Reactor, HTR-project is één van de 16 belangrijkste nationale projecten in China binnen het programma voor de ontwikkeling van wetenschap en technologie op de midden- en lange termijn (2006-2020).

NRG HTR expertise

NRG heeft al decennia lang ervaring met het bestralen van brandstof voor hoge temperatuur reactoren en is NRG wereldwijd toonaangevend op het gebied van grafietbestraling en –onderzoek. Zo zet NRG haar grafietexpertise in bij de huidige Britse kerncentrales voor de onderbouwing van een veilige levensduurverlening en bij innovatieve reactoren zoals de HTR. In de Hoge Flux Reactor wordt de HTR-brandstof bestraald en tijdens bestraling worden continu de effecten van bestraling op de brandstof gemonitord. Deze brandstof bestaat uit kleine gecoate splijtstofbolletjes die in een hoeveelheid grafiet weer tot grotere ballen worden geperst. Mede dankzij de expertise van NRG op het gebied van grafiet, dat op verschillende manieren wordt ingezet in HTR-reactoren, is gekozen om de kwalificatie in Petten uit te voeren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl