Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 04 februari 2015 Kans op werk met project Jeugd Werkt!

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Met name kwetsbare jongeren die zonder een diploma aan het werk willen of jongeren die alleen met begeleiding aan het werk kunnen, hebben extra aandacht nodig. Het is sinds kort ook, door de komst van de Participatiewet, een wettelijke verplichting voor gemeenten om deze kwetsbare jongeren aan werk te helpen.

Jeugd Werkt Regionaal loopt het daarvoor het succesvolle project Jeugd Werkt!, onder regie van het RPA-NHN (Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord. Dit project gaat jeugdwerkloosheid tegen. In de afgelopen jaren heeft dit project veel kansen gecreëerd voor jongeren die een baan, een (leer)werkbaan of werkervaringsplek zochten. In 15 maanden tijd hebben meer dan 800 jongeren werk gevonden via Jeugd Werkt!

Samenwerking

Gemeenten, onderwijsinstellingen en UWV hebben onlangs afspraken gemaakt om het succes van Jeugd Werkt! vast te houden. Gemeenten in de regio moeten er in samenwerking met het UWV en overige partners voor zorgen dat iedereen kans heeft op werk. Werkgevers pleiten hierbij voor goede en begrijpelijke informatie over het in dienst nemen van een jongere die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, extra begeleiding indien nodig én voor één aanspreekpunt of accountmanager per werkgever. Belangrijk voor de werkgever is dat het werk winstgevend is en daardoor goed en binnen een bepaalde tijd wordt gedaan. De rol van alle partijen in de regio; gemeenten, UWV, onderwijs, jeugdzorg en bedrijfsleven is gericht op samenwerking om het succes te vergroten.

Preventie van schooluitval, maatwerk op de werkvloer en één aanspreekpunt per werkgever zijn hierbij de belangrijkste succesfactoren. Meer informatie vindt u op www.rpa-nhn.nl/school_naar_werk/ajw

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl