Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 06 februari 2015 Bloembollenvak komt bijeen op Vaktentoonstelling in Zwaagdijk van 19 tm 22 februari 2015 - ook voor consumenten

Proeftuin Zwaagdijk logoBron: Proeftuin Zwaagdijk - In de kassen van Proeftuin Zwaagdijk vindt van 19 tot en met 22 februari 2015 de tweede editie van de Vaktentoonstelling plaats. Na het succes van 2014 is het programma nog verder uitgebreid. Dit maakt de Vaktentoonstelling een uitstekende ontmoetingsplaats voor vakgenoten en zakelijke relaties. Op zaterdag en zondag is er ruimte voor de consument.

Programma vakpubliek

Aanmelden voor de vakavonden en bijeenkomsten is verplicht en kan via www.vaktentoonstelling.nl

Interpolis Tulpenprijs

De verkiezing van de meest veelbelovende broeitulp wordt in 2015 voor het eerst georganiseerd. Intermediairs van Hobaho en CNB hebben voor de zomer van 2014 een aantal tulpencultivars aangeleverd, waaruit vervolgens een top-10 is samengesteld. Het gaat om geregistreerde rassen met een teeltoppervlakte tussen 0,5 en 5 hectare. Deze tulpen zijn opgeplant bij Proeftuin Zwaagdijk. Een onafhankelijke jury, bestaande uit een tulpenkweker, broeier, exporteur en teeltadviseur beoordelen de cultivars. Zij bepalen wie de nummer 1 wordt en dus uitgebreid in het zonnetje komt te staan. De winnaar krijgt komend jaar extra aandacht in Keukenhof. Tijdens de vakavond op donderdag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Meer dan tulpen alleen

De marktbroeishow is bedoeld voor het gehele bloembollenvak, dus niet alleen tulpen, maar zeker ook narcissen, hyacinten, lelies en bijzondere bolgewassen zijn te zien. Daaromheen worden de showtulpen van de inzenders gegroepeerd. De twee showruimten worden met elkaar verbonden door een ontmoetingsplein waar ook de stands van Hobaho, CNB en FloraHolland komen en langs de zijkanten de beurs, met stands van innovatieve bedrijven binnen de bloembollensector. In de kassen zijn proeven van Proeftuin Zwaagdijk te bezichtigen.

Trade Fair

De Trade Fair is een plek waar tulpenbroeiers en aanvoerders van andere bloemen aan bloemenhandel en export hun (nieuwe) assortiment veilklaar gemaakt kunnen presenteren aan bloemenhandelaren. Ook nieuwe verkoopconcepten kunnen hier getoond worden. Voordeel is dat zij hier zelf niet continue bij aanwezig hoeven te zijn. De tulp is voor veel bloemenhandelaren een belangrijk product, dus daarmee een niet te missen onderdeel.

Consument

Op zaterdag en zondag is de Vaktentoonstelling ook open voor consumenten. De bloemenshow, marktbroeishow en Trade Fair zijn gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen een bloemenzee van tulpen en andere bolgewassen ontdekken en prachtige foto's maken. Na een bezoek aan de show kunnen bezoekers de catering bezoeken met koffie en appelgebak!

Openingstijden

Locatie

Proeftuin Zwaagdijk, Tolweg 13, Zwaagdijk-Oost

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl