Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 13 februari 2015 Biologische bollenboer uit St. Maartensbrug wint Gouden Roerdomp

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De biologische bollenboer Huiberts uit St. Maartensbrug is de winnaar van de Gouden Roerdomp. Gedeputeerde Bond reikte hem deze prijs uit tijdens het Congres GroenKapitaal op 11 februari 2015. Met de nieuwe prijs wil de provincie projecten stimuleren die de biodiversiteit in Noord-Holland verbeteren.

Met de Gouden Roerdomp wint Huiberts workshops, coaching en publiciteit.

Gedeputeerde Jaap Bond: "John Huiberts steekt zijn nek uit binnen de bollensector en is echt bezig met de toekomst van de sector. Eerst als pionier, maar steeds meer collega's sluiten zich aan bij zijn zienswijze." Huiberts tijdens het congres: "Wij verkopen een bol met verhaal". Huiberts vertelde dat hij ziektes en plagen bestrijdt met een gezonde bodem, de grond niet meer omploegt en de akkerranden de ruimte geeft zodat daar ook plaats is voor de natuurlijke vijanden van schadelijke dieren.

Veel natuurinitiatieven in Noord-Holland

Maar liefst 45 natuurinitiatieven meldden zich aan in de strijd om de Gouden Roerdomp. De drie meest kansrijke presenteerden zich tijdens het congres. De jury en de bezoekers kozen Huiberts uit als winnaar.

Natuurverklaring

De biodiversiteit in Noord-Holland neemt nog af. Natuurpartners van de provincie willen het tij samen met de provincie keren. Zij ondertekenden tijdens het congres een verklaring waarmee zij de provincie oproepen samen de natuur te versterken.

Op zoek naar vernieuwende natuursamenwerking

Tijdens het congres gingen vertegenwoordigers van natuurorganisaties, de landbouw, het waterbeheer, het bedrijfsleven en de stad Amsterdam in gesprek over innovatieve samenwerkingsvormen om de natuur te versterken.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op: www.groenkapitaalnh.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl