Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 17 februari 2015 Afvaardiging Wadden Sea Board brengt werkbezoek aan Texel

In het kader van een "kennismaking met kenniseiland Texel" bezocht op uitnodiging van het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee een afvaardiging van de Wadden Sea Board, bestaande uit Co Verdaas (voorzitter), Jaap Verhulst (hoofd Nederlandse delegatie) en Bernard Baerends (projectleider trilaterale samenwerking), vrijdag 13 februari 2015 Texel.

De Wadden Sea Board is het internationale bestuur van de trilaterale (Denemarken, Duitsland en Nederland) samenwerking rond de Waddenzee. Het voorzitterschap rouleert iedere vier jaar tussen de drie landen en ligt nu bij Nederland. Het bezoek aan Texel startte met een uitleg van Cees de Waal (directeur TESO) over de innovatieve aanpak van de TESO aan boord van de veerboot.

Hierna volgde een schets van huidig en toekomstig wetenschappelijk onderzoek in waddengebieden wereldwijd bij het NIOZ en een toelichting door IMARES op trilaterale langjarige meetprogramma's waar dit instituut aan bijdraagt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Na een rondrit langs projecten en plannen aan de randen van het wad, vanaf de Prins Hendrikdijk tot aan Polder Wassenaar, werd een bezoek aan Ecomare gebracht. Daar werd onder meer gesproken over de trilaterale Waddenzee school. De dag werd afgesloten met een informeel overleg waarbij de afvaardiging kennis over de Waddenzee kon uitwisselen met een aantal genodigden, waaronder de burgemeester, terreinbeheerders en ondernemers.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl