Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 24 februari 2015 Schagen en Hollands Kroon openen inloopspreekuur voor ondernemers - elke donderdagmorgen van 9 tot 12

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - In samenwerking met gemeenten Hollands Kroon en Schagen start het Ondernemersklankbord (OKB) met een inloopspreekuur. Het OKB bestaat uit ervaren ondernemers, die hun expertise inzetten om vragen te beantwoorden van (startende) ondernemers. De vragen kunnen gaan over inkomensondersteuning, maar ook over bijvoorbeeld het werven van nieuwe klanten, of wat er komt kijken bij het starten van een bedrijf.

Aanleiding voor de start van het inloopspreekuur is het feit dat ondernemers vaker een beroep op de bijstand doen. Zij bellen naar de sociale dienst met verzoek om financiële steun. Niet elke ondernemer kan echter een beroep doen op deze regeling.

Uit de toenemende vraag blijkt dat ondernemers steeds minder loketten hebben waar zij terecht kunnen met problemen of vragen. Dat kan gaan om vragen als:

Natuurlijk kunnen ondernemers een beroep doen op hun boekhouder of een extern adviseur, maar daaraan zijn vaak hoge kosten verbonden. Wat ondernemers zouden moeten hebben, is een laagdrempelig klankbord.

Vanaf januari 2015 is het OKB daarom elke donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur aanwezig bij de gemeente Schagen in het voormalig ISD-gebouw (vanaf januari onderdeel van gemeente Schagen) aan het Westerpark 20 in Schagen. Tijdens het inloopspreekuur voor ondernemers is een vrijwilliger van het OKB aanwezig. Mocht de vraag zich toespitsen op inkomensondersteuning, dan is ook een gemeentelijk consulent aanwezig om het gesprek -gericht op een bijstandsaanvraag- over te nemen.

Het inloopspreekuur voor ondernemers past geheel in de visie van de gemeenten Schagen en Hollands Kroon, waarin wordt ingezet op het faciliteren en stimuleren van eigen initiatieven van inwoners/vrijwilligers. Dit alles gericht op toenemende zelfredzaamheid: eigen kracht. Met het OKB is besproken om het inloopspreekuur na een half jaar te evalueren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl