Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 18 maart 2015 Bijeenkomst voor ondernemers over toekomst winkelgebieden Kop op 19 maart 2015 in Slot Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Hoe kunnen winkelgebieden zich voorbereiden op de toekomst? Wat kan een ondernemer doen? Wat kan de overheid doen om het leven van de ondernemers makkelijker te maken? Daarover is op donderdag 19 maart 2015 een bijeenkomst in Slot Schagen.

Aanleiding voor de bijeenkomst is een onderzoek naar de toekomst van de winkelgebieden in de Kop van Noord-Holland. MKB Noord-Holland heeft dit onderzoek laten uitvoeren, samen met de gemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en ondersteund door het ministerie van BZK.

Tijdens de bijeenkomst praten de partijen over toenemende leegstand in sommige gebieden en over trends in de maatschappij, maar ook over ideeën om te voorkomen dat waarde van winkelpanden vermindert. Hoe kan een ondernemer voorkomen dat er financiële problemen ontstaan? Hiervoor is alvast een analyse uitgevoerd in het pilotgebied, in het centrum van Schagen.

Adviesbureau Stec uit Arnhem heeft onderzoek gedaan naar de leegstand in de vier gemeenten van de Kop. Tijdens de bijeenkomst presenteert Stec de bevindingen voor alle winkelcentra in deze gemeenten. Om vervolgens in te gaan op de pilot in Schagen, in het gebied rondom de Nieuwe Laagzijde/Molenstraat en de Rensgars/Herenstraat.

Alle vastgoedeigenaren, winkeliers en horeca ondernemers zijn welkom tijdens deze bijeenkomst om mee te discussiëren over mogelijke oplossingsrichtingen. De bijeenkomst op donderdag 19 maart 2015 begint om 19.30 uur in Slot Schagen aan het Slotplein 4, 1741 AC Schagen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl