Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 08 april 2015 Noord-Holland: Overheden tekenen voor trans-Atlantische samenwerking in kennis en innovatie

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland en de Amerikaanse staat Californië, met een bevolking van ruim 38 miljoen de staat met de meeste inwoners, tekenden deze week een drie-jaar durende samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerking is gericht op duurzame mobiliteit en energie uit innovatieve infrastructuur en op kennisdeling. Beide overheden zijn koplopers hierin en bundelen met deze samenwerking hun krachten.

Gedeputeerde Elisabeth Post en commissioner Janea A. Scott van de Energy Commission van de Staat Californië (CEC) benadrukten het wederzijds belang van samenwerken en kennisdelen. "Net zoals Californië nemen onze Nederlandse vrienden het voortouw in het realiseren van technologische innovaties die helpen om klimaat- en schone lucht doelen te bereiken.", aldus commissioner Scott.

De commissioner sprak ook de wens uit om te kijken naar mogelijkheden om energie te halen uit infrastructuur, zoals de provincie Noord-Holland al doet met het pilotproject SolaRoad in Krommenie. Post: "Californië is op gebied van mobiliteit koploper in de Verenigde Staten. De provincie is zeer verheugd nu verbonden te zijn met Californië en deelt graag haar kennis en ervaring over SolaRoad en Smart Mobility."

Een duurzaam Noord-Holland in 2023

In 2020 wil Nederland 14 % duurzame energie opwekken, in 2023 zelfs 16%. Ook Noord-Holland zet zich in om die nationale ambities te realiseren door te investeren in duurzame technieken en innovatieve projecten. Met het aangaan van de samenwerkingsovereenkomst delen beide overheden kennis en kunde die Noord-Holland meeneemt in het realiseren van haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Meer informatie over de CEC is te vinden op: http://energy.ca.gov

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl