Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 16 april 2015 Ontwikkelingsbedrijf NHN neemt initiatief voor Smart Industry in Noord-Holland Noord

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Het Ontwikkelingsbedrijf NHN maakt deel uit van een stuurgroep die voor de Noordvleugel (provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht) een regionale Actieagenda Smart Industry gaat opstellen. In de actieagenda staat wat er moet gebeuren om de kansen te verzilveren die de vervlechting van maakindustrie met ICT biedt.

De actieagenda moet vóór de zomer klaar zijn. De andere betrokken partijen zijn op dit moment ondernemersorganisatie FME, de provincies Noord-Holland en Flevoland, Economic Board Utrecht, Economic Board Amsterdam en de Kamer van Koophandel. Ook het bedrijfsleven en kennisinstellingen in de regio worden bij het opstellen van de Actieagenda betrokken.

Over Smart Industry

De ontwikkeling van Smart Industry wordt gezien als de 4e industriële revolutie en is cruciaal voor het behoud van de concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven. Digitalisering, grootschalige dataverzameling en de aansluiting van producten, machines en diensten op netwerken maken deze ontwikkeling mogelijk. Deze wereldwijde digitale revolutie biedt veel kansen voor bedrijven in alle sectoren.

Landelijke Actieagenda

Inmiddels is een Landelijke Actieagenda Smart Industry opgesteld. De initiatiefnemers daarvan zijn FME, TNO, ministerie van EZ, VNO-NCW, Kamer van Koophandel en Nederland ICT. In de landelijke actieagenda staat wat er moet gebeuren om de kansen te verzilveren die de vervlechting van productie met ICT ons land biedt. De hoofdlijnen van de actieagenda zijn 'verzilveren van bestaande kennis', 'versnellen in fieldlabs' en 'versterken van het fundament'.

Meer informatie over het landelijke actieprogramma Smart Industry: www.smartindustry.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl