Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 17 april 2015 Gemeente Schagen haalt voldoende voor dienstverlening aan bedrijven

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Donderdag 16 april 2015 ontving wethouder Groot het certificaat 'Bewijs van goede dienst' van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten [KING]. Dit certificaat kreeg de gemeente naar aanleiding van het onderzoek dat gedaan is naar de dienstverlening aan bedrijven.

Het onderzoek naar de dienstverlening aan bedrijven is uitgevoerd door SIRA Consulting. Het is de eerste meting naar dienstverlening aan bedrijven sinds de fusie. Zij hebben zich gericht op de 10 meest voorkomende producten. Deze selectie van deze producten is tot stand gekomen in overleg met de lokale ondernemers (Ondernemersfederatie Schagen). Het onderzoek bestond uit een dossier-audit, een cliënt-audit (interview met ondernemers) en een issue-audit (algemeen oordeel op basis van deskresearch en informatie van afdelingen).

De uitkomsten van dit onderzoek zijn vastgelegd in bijgaand verbeterplan. De samenvatting is als volgt:

Actiepunten op korte termijn

De gemeente wil in ieder geval de volgende actiepunten (verder) oppakken in 2015:

  1. Terugdringen van regeldruk: het verminderen van (eigen) regels en het beperken van indieningsvereisten.
  2. Verbeteren van de informatievoorziening. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het actief verstrekken van informatie over indieningsvereisten en het verbeteren van de informatie op de website.
  3. Verbeteren van de communicatie waarbij we aandacht besteden aan het helder en tijdig communiceren over de voortgang en afhandeling van aanvragen.

"Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat we uiteindelijk op alle normen een voldoende scoren en dat de scores op de normen die al voldoende zijn beter worden. We zien deze uitslag als een nulmeting. In 2018 gaan we een nieuwe meting uitvoeren om te toetsen of de uitgevoerd verbeteracties ook hebben geleid tot betere resultaten," licht wethouder Groot toe.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl