Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 23 april 2015 Zet je in voor de toekomst van het toerisme op Texel - eerste workshop 28 april 2015

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De gemeente Texel organiseert samen met TOP (Texels ondernemers platform), LTO (Land- en Tuinbouworganisatie Noord), VVV Texel, SBB (Staatsbosbeheer) en Stichting Kernwaarden drie samenhangende workshops over het beleid voor verblijfsrecreatie. Aan de hand van de resultaten van deze workshops wordt de gemeenteraad geadviseerd over het nieuwe beleid. Ondernemers, inwoners en gasten zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de workshops. Denk mee over wat perspectief biedt, misstanden tegengaat en de toerist laat genieten.

Eerste workshop 28 april

De eerste workshop 'Verblijfsrecreatie op Texel; hoe REGELje dat?’ vindt op dinsdag 28 april 2015 om 19.30 uur plaats in de Krim in De Cocksdorp. Tijdens deze workshop wordt ingegaan op de veelheid aan regels en beleid maar ook hoe het landschap goed behouden kan worden omdat dit zo belangrijk is voor het toerisme.

Het doel van de bijeenkomst is om alle regels over verblijfsrecreatie voor deelnemers duidelijk te krijgen. Daarnaast onderzoeken deelnemers welke ruimte voor ontwikkeling er binnen die regels bestaat en of er belemmeringen voor ontwikkeling zijn.

Tweede workshop 4 juni

In de tweede workshop op 4 juni 2015 worden aanwezigen gevraagd ideeën met elkaar te delen. Los van de regelgeving worden ideeën die belangrijk zijn voor het Texelse toerisme gemotiveerd.

Derde workshop 23 juni

Tijdens de laatste workshop worden ideeën naast de regels en beleidsvisies gelegd. Er wordt gesproken over waar aanpassing nodig is van de randvoorwaarden.

De uitkomsten van de drie workshops – die allen om 19.30 uur starten - worden meegenomen in het advies over de geactualiseerde Nota Recreatie en Toerisme aan de gemeenteraad. Hierin zal duidelijk zijn welke ontwikkelingen mogelijk en noodzakelijk zijn. Het nieuwe beleid zijn de spelregels en speltips voor de ontwikkelingsrichtingen en groeimogelijkheden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl