Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 30 april 2015 B&W Medemblik en Hollands Kroon bezoekt Pieter Pronk Bloembollen

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - Maandag jl. hebben de afgevaardigde wethouders van de gemeenten Medemblik en Hollands Kroon een bezoek gebracht aan het bedrijf van Pieter Pronk. Daarbij werden ze bijgepraat over het bedrijf van Pieter Pronk Bloembollen, het project "Natuurlijk telen, Natuurlijk leven" en het actieplan duurzame bollenteelt.

Pieter Pronk teelt tulpen en pioenstekken. Hij is op zijn bedrijf actief bezig met ecologisch telen en besteed veel aandacht aan het verbeteren van zijn grond. Een bijkomend onderdeel hiervan is composteren.

De Nederlandse bodem is opgebouwd uit Sediment. Dit is een zeer vruchtbare grond met een rijk bodemleven. Door het intensieve gebruik van de grond is de grond de laatste 50 jaar steeds armer geworden. Er wordt alleen nog stikstof, kalium en fosfor aan de bodem toegevoegd. Het gevolg daarvan is dat de bodem is verstoord, waardoor de ziekte druk en plagen zijn toegenomen, welke weer bestreden dienen te worden.

Optimale grond is rijk aan bodemorganismen en een heeft een hoog organisch stof gehalte. Dit resulteert in een betere waterbalans, lagere onkruiddruk en sterke, weerbare en gezonde planten. Dit is het uitganspunt van het project "Natuurlijk telen, Natuurlijk leven" waar Pieter Pronk Bloembollen deelnemer in is. Met elkaar doen de deelnemers aan het project onderzoek om het gewenste resultaat te kunnen behalen.

De gemeenten Medemblik, Hollands kroon en Schagen ondersteunen dit project.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl