Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Business Nieuws: 18 mei 2015 AMEC Board zoekt vlas- en henneptelers - Opschaling biobased productie voor 2016

Greenport Noord-Holland Noord logoBron: Greenportnhn.nl - Het afgelopen jaar hebben we met de Green Deal 'Grassen en Gewassen' ervaring opgedaan met het verbouwen van vlas en hennep voor de productie van biobased materialen. We zoeken voor 2016 weer partijen die bereid zijn (tijdelijk) vlas en hennep te telen.

Met de Green deal 'Grassen en Gewassen' stimuleren wij het ontwikkelen van business cases en marktopbouw van biobased producten met als basismateriaal grassen en gewassen. De verschillende componenten van grassen en gewassen worden zo hoogwaardig mogelijk toegepast. Ook werken we voortdurend aan het optimaliseren van ketens van bron tot product. Zo leveren wij een bijdrage aan het stimuleren van de biobased/circulaire economie.

Vlas en hennep

De Green Deal loopt t/m december 2015, maar de verwachting is dat diverse trajecten daarna nog door zullen lopen. Er zijn inmiddels 18 partijen aangesloten bij deze Green Deal, maar wij staan nadrukkelijk open voor nieuwe gegadigden of partijen die met ons samen willen werken.

Afgelopen jaar hebben we ervaring opgedaan met het verbouwen en oogsten van de gewassen vlas en hennep. We zijn nu toe aan opschaling om de business cases rendabel te kunnen maken. Daarom zoeken we voor 2016 partijen die bereid zijn (tijdelijk) vlas en hennep te telen. Wij zoeken partijen die land beschikbaar stellen voor de teelt.

Dat kunnen boeren zijn, maar ook gemeenten, waterschappen of bedrijven die de grond (tijdelijk) beschikbaar willen stellen.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met Evelien Adriaan, projectleider Duurzaamheid M +31(0)6-12267677 E

Website Amsterdam Economic Board: http://www.amsterdameconomicboard.com/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl